Adem is bewustzijn*


Anapanasati-soetra

Thich Nhat Hanh


categorieën:   Thich Nhat Hanh / Meditatie / Dharma-Pocket
isbn: 9789056700355
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 74
druk: 5
vertaler: Eveline Beumkes en Judith Bossert
verschijningsdatum: 15 okt 1999
eerste uitgave: Breathe! You are alive
status:  Leverbaar
prijs: € 11,50

Thich Nhat Hanh is niet alleen monnik, dichter, vertelkunstenaar en zenleraar, maar ook een geleerde. Dit boekje bevat een vertaling van één van de oudste boeddhistische teksten, het Anapanasati Soetra, met een uitgebreid commentaar, ook weer gelardeerd met praktische aanwijzingen voor een meer bewust leven van alledag.

Met behulp van zestien, reeds door de Boeddha omschreven ademoefeningen kunnen we het hele gebied van meditatie, concentratie en wijsheid verkennen en ons er in oefenen.

NBD | Biblion 8 juni 2010

Vertaling van een bijna verloren gegane originele soetra (leerstuk van de Boeddha), door een van oorsprong Vietnamese boeddhistische monnik, over het volkomen bewust ademhalen en de heilzame gevolgen daarvan. Na een vertaling en korte geschiedschrijving volgt vanaf hoofdstuk 3 het zeer deskundige commentaar met praktische oefeningen. De vertaling is zeer goed, uniek voor dit soort geschriften. Hoewel moeilijk voor een niet in de boeddhistische literatuur en filosofie ingeleide leek, zal dit werkje toch zijn weg wel vinden naar de geinteresseerde therapeut en praktiserende (zen)boeddhist. Ook de vier andere, meditatieve werkjes van Thich zijn zeer de moeite waard. Bevat 6 pagina's noten. De zwartwitfoto van de auteur is in deze editie niet opgenomen. Eenvoudige omslagschildering in pasteltinten.

(Biblion recensie, Redactie)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.