Eeuwigheid in het nu


Woorden voor elke dag

Willigis Jäger


categorieën:   Interreligieuze dialoog / Integrale spiritualiteit
isbn: 9789056701291
uitvoering: Gebonden
aantal pagina's: 384
druk: 1
vertaler: Piet Hermans
verschijningsdatum: 03 nov 2005
eerste uitgave: In jedem Jetzt ist Ewigkeit
status:  Leverbaar
prijs: € 19,95

Willigis Jäger laat zich inspireren door christelijke mystiek, zen en moderne wetenschap. Hij zet lijnen uit naar een nieuwe spiritualiteit die verder gaat dan de traditionele religies en die nauw aansluit bij nieuwe wetenschappelijke inzichten. In een integrale spiritualiteit die de afzonderlijke religies gemeen hebben, ligt de bron voor werkelijke vernieuwing.

Voor elke dag van het jaar geeft 'Eeuwigheid in het nu' een korte, inspirerende gedachte, waarvan de betekenis een dimensie heeft die we vaak uit het oog verliezen: impulsen tot overdenking, uitnodigingen tot een korte rustpauze gedurende de dag. Het bevordert de spirituele verdieping van elke dag en wijst de weg bij meditatie en contemplatie.

Er zijn momenten in het leven waarin de tijd stil lijkt te staan. Vaak zijn het momenten waarin we onszelf vergeten zijn, momenten van overgave, waarin we volkomen 'aanwezig' zijn, onze gedachten en gevoelens op de achtergrond raken en we er gewoon alleen maar zijn. We beleven zulke ogenblikken als momenten van geluk. De wereld is in orde. Ze verschijnt in een ander licht en even bespeuren we intuïtief haar alomvattende zin en betekenis.
Zulke ervaringen van aanwezigheid zijn misschien minder bijzonder dan we vermoeden. Ze zijn niet alleen voorbehouden aan grote mystici en wijze leraren, die ze in steeds nieuwe variaties beleven. Ze vormen veeleer rustpunten op ons dagelijkse levenspad, die ons helpen het contact met het wezen van onszelf en van de werkelijkheid in stand te houden. Daarmee is niet gezegd dat een dergelijke ervaring van aanwezigheid, geluk of zin iets zou zijn wat te allen tijde voor iedereen openstaat. Ook al overvalt ze ons soms onverwacht, toch zouden we moeten proberen onze geest en onze zintuigen erop voor te bereiden: ze erop af te stemmen, onze dagelijkse leefwereld transparant te maken voor de daaraan inherente tijdloze zin. Want het spreekt niet vanzelf dat elk nu eeuwigheid bevat - dat elk nu een poort kan zijn naar datgene wat ons leven zin geeft.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.