onderwerpen

Hieronder vindt u een complete lijst van boeken die vallen binnen de door u gekozen onderwerps-categorie. Klik op een titel voor een uitgebreide boekbeschrijving.

Zie ook: Overzicht van onderwerpen


Tao


Tao als water

Tao als water


Alan Watts

De principes van Tao worden gevonden in de vloeiende patronen van water, en tonen de wijze waarop de mens kan samenwerken met het natuurlijk verloop van de wereld. Alan Watts omschrijft de essentie van Tao als de concrete ervaring van die harmonieuze levenshouding.


paperback | 160 pag. | € 22,75bestel


Lau-tze's vele wegen

Lau-tze's vele wegen


Een alternatieve lezing van de Tau-te-tsjing
Lloyd Haft

De Tau-te-tsjing (of Tao-te-king, Daodejing, …) is waarschijnlijk op de Bijbel na het meest vertaalde boek ter wereld. De Gumbert Collectie die de Leidse universiteitsbibliotheek onlangs heeft verworven, bevat meer dan 700 versies in meer dan dertig talen. Al ruim tweeduizend jaar vinden tallozen troost en vermaak in deze oud-Chinese tekst die een unieke combinatie is van filosofie, poëzie en taalspel.


paperback | 108 pag. | € 16,95


Daodejing

Daodejing


Het boek van de weg en de kracht
Laozi / Lao Tze, Bartho Kriek

De taal van de Daodejing blijkt telkens nieuwe generaties lezers te kunnen boeien met zijn intrigerende vertolkingen van de kosmische verbondenheid van alles, de Weg (Tao), waar alles uit voortkomt en die overal in zit; met concepten als ‘wu wei’, niet-doen, en de hieraan gerelateerde kijk op de zachte krachten als zijnde de sterkste: het water, nederigheid, de minste-zijn, het vrouwelijke, yin.


Gebonden met leeslint | 128 pag. | € 14,95


Laozi's vele wegen

Laozi's vele wegen


Een alternatieve lezing van de Daodejing
Lloyd Haft

De Daodejing (ook wel Tao-te-king, Tau-te-tsjing, …) is waarschijnlijk op de Bijbel na het meest vertaalde boek ter wereld. Al ruim tweeduizend jaar vinden tallozen troost en vermaak in deze oud-Chinese tekst die een unieke combinatie is van filosofie, poëzie en taalspel.


Paperback | 102 pag. | € 16,95bestelAndere uitgevers

Vuurman en Watervrouw

Vuurman en Watervrouw

Leven in harmonie met de vijf elementenDe Driehoek

€ 22,75bestel