Daglicht


Een dagboek van spirituele leiding

Djelal-oed-din Roemi


categorieën:   Islam/Soefisme / Oosterse filosofie / Spiritualiteit (algemeen)
isbn: 9789062719631
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 224
druk: 4
vertaler: Sipko A. den Boer & Aleid Swierenga
verschijningsdatum: 02 mei 2022
datum herhaling: 01 jan 2003
eerste uitgave: Daylight
status:  Leverbaar
prijs: € 22,75

Djelal-oed-din Roemi, de beroemde Perzische mysticus en dichter, werd in 1207 in het huidige Afghanistan geboren. Toen hij in de vijftig was, dicteerde hij aan een vriend gedurende enkele jaren met onderbrekingen de tekst van wat zijn grote spirituele meesterwerk zou worden, de Masnavî. De inhoud beslaat het hele scala van het aardse leven, maar ook de meest verheven niveau's van de metafysica en het kosmisch bewustzijn, beschreven in een beeldrijke, poëtische taal. Roemi wordt allerwegen herontdekt als groot spiritueel leraar.


Daglicht bevat een selectie uit de eerste twee boeken van de Masnavî, in een geheel nieuwe vertaling van Sipko den Boer en Aleid C. Swierenga.

Camille Helminski, die gedurende vele jaren studie heeft gemaakt van Roemi's Masnavî, schrijft in haar voorwoord: 'Je kunt het dag in dag uit gebruiken om er een hele jaarcyclus mee te verdiepen. Je kunt het ook op een bepaald moment op een willekeurige plaats openslaan. Moge je hand bij het omslaan van de bladzijden geleid worden en moge de stem die uit deze woorden klinkt, je ziel verzachten en versterken...'

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.