Beëlzebubs verhalen aan zijn kleinzoon


Georges I. Gurdjieff


categorieën:   Spiritualiteit (algemeen) / Psychologie
isbn: 9789062715275
uitvoering: Gebonden met stofomslag
aantal pagina's: 864
druk: 3
verschijningsdatum: 15 aug 2018
eerste uitgave: Beelzebub's Tales to his Grandson
status:  In herdruk
prijs: € 32,75

G.I. Gurdjieff (1866-1949) was een Grieks-Armeens filosoof, mysticus, schrijver, componist, choreograaf en handelaar. Hij behoort tot de grote spirituele leraren van de vorige eeuw. Zijn geschriften zijn tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie en behoren tot de klassiekers op dit terrein.

Hij verzamelde zijn esoterische kennis bij verschil- lende leermeesters en stromingen in Azië en het Midden-Oosten en trad daarmee vanaf 1912 naar buiten. In 1922 zet hij nabij Parijs het ‘Instituut voor de Harmonische Ontwikkeling van de Mens’ op. Na een auto-ongeluk begint hij in 1924 te schrijven aan zijn magnum opus, het driedelige All and Everything. In het eerste deel van deze trilogie, Beëlzebubs verhalen aan zijn kleinzoon, presenteert hij zijn inzichten in verhaalvorm, met behulp van een bewust gekozen complex taalgebruik om de lezer bij de les te hou-den. In het tweede, meer toegankelijke Ontmoetingen met bijzondere mensen, geeft hij, ogenschijnlijk autobiografisch, een kijk op zijn zoektochten naar spirituele verdieping. Het derde deel, Het leven is alleen echt wanneer ‘ik ben’, verschijnt pas twee decennia na zijn dood.

Beëlzebubs verhalen aan zijn kleinzoon is al decennia lang beschikbaar in een Nederlandse vertaling. Deze nieuwe druk is in samenwerking met de Nederlandse Gurdjieff stichting geheel herzien en geactualiseerd.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.