nieuws

Stralend in de wereld
9 februari 2015

Beluister het intevieuw met Sebo Ebbens openomen voor het programma De Nachtgast van de BOS,
zie: http://www.bosrtv.nl/uitzending.aspx?lIntEntityId=1839 of http://radio.omroep.nl/f/263550/


Nieuwe boeken in 2015
29 december 2014

Voorjaar 2015Milinda start het nieuwe jaar 2015 met een klein aantal titels voor Asoka, Synthese en De Driehoek. In onze aanbiedingsfolder voor het voorjaar vindt u een overzicht

 

Het team van Milinda wenst u een prettig nieuw jaar!


Insight Dialogue van Gregory Kramer
11 december 2014

KramerWe mediteren meestal alleen, maar leiden ons leven samen met andere mensen. Relaties kunnen de bron zijn van onze grootste vreugde en paradoxaal genoeg ook van ons grootste lijden. Daarom zijn zij een rijke bron voor spirituele beoefening. Voor Gregory Kramer is dit aanleiding geweest een beoefening te ontwikkelen waarbij mindfulness toegepast wordt in dialoog met medemediterenden.

 

Bij Insight Dialogue herinneren de begeleider en de mediterenden elkaar er heel frequent aan om opmerkzaam te blijven. Dit kan de kwaliteit van de opmerkzaamheid en daarmee van de meditatie enorm versterken. Er wordt gewerkt aan de hand van contemplaties over Boeddhistische contemplaties.

 

Insight DialogueAls we kalmeren en oude patronen kunnen loslaten, dan groeit ons begrip en verbetert de communicatie op natuurlijke wijze. Insight Dialogue kan worden beoefend tijdens retraites, in groepen, maar ook in ons dagelijkse leven. Gregory Kramer geeft in dit boek allerlei praktische instructies die je nodig hebt om zelf te beginnen aan dit transformatieproces.

 

Nieuwsgierig geworden? Insight Dialogue is in meerdere talen vertaald. Het boek ligt nu ook in het Nederlands in de winkel. Bestel het in onze webshop op papier en als e-book.


Nieuwe verzendkosten
29 oktober 2014

Milinda heeft de verzendkosten voor bestellingen in de webshop verhoogd. Voor een zending binnen Nederland wordt nu € 2,95 gerekend, voor een Belgische zending € 4,95. 

De service voor de Milinda-lezersgroep is dat zij geen verzendkosten hoeven te betalen. Het lidmaatschap kost € 7,50 per jaar. Ziet u dit voordeel wel zitten? U vindt hier meer informatie.

 

Wij hopen op uw begrip voor deze noodzakelijke veranderingen. Mocht u nog vragen hebben, mailt u dan met Daria Janssen (communicatie en marketing) via daria@milinda.nl.


Lancering 'Vier hartsvrienden'
9 oktober 2014

Douwe ElkeTrotser dan trots zijn ze, Douwe Hoitsma en Elke Bücheler! Zij lanceerden hun boek Vier hartsvrienden, het prachtige prentenboek van Asoka. Douwe bedacht het verhaal om het te kunnen gebruiken met de kinderen in zijn klas van de Jozefschool. Elke maakte de prachtige illustraties.


De nieuwste boeken van Milinda
1 september 2014

aanbiedingsfolder najaar 2014Bent u benieuwd naar de nieuwste boeken van Milinda? U kunt een kijkje nemen in de aanbiedingsfolder van het najaar 2014, gepubliceerd met ISUU.

 

Link naar de aanbiedingsfolder  


Win kaarten voor 'Van klacht naar kracht'
12 augustus 2014

Complementair Vakbeurs, 5 en 6 september

Van Klacht naar Kracht

 

Milinda verloot nu 10 kaarten voor de beurs! Kijk snel op de Facebookpagina van Milinda.

 

Veel therapeuten scholen zich steeds bij om hun inzichten te verruimen. Deze vakbeurs biedt de bezoeker de mogelijkheid ongedwongen kennis te maken met bekende en ongekende mogelijkheden op het gebied van alternatieve gezondheidszorg, vernieuwende geneeskunst, behandelmethoden, technieken, therapieën en producten.

 

De beurs heeft een interactief karakter door demonstraties, lezingen en workshops. Niet gericht op de consument maar puur gericht op de professionals! Dé ondernemersbeurs voor complementair gerichte – en Natuurgeneeskundig -artsen en therapeuten.

 

Meer informatie is te vinden op de website. Op 5 en 6 september is De Driehoek aanwezig op deze beurs.

 

Locatie: Euretco Hoevelaken


Tijdstip: vrijdag 5 september 10.00-18.00 uur & zaterdag 6 september 10.00-17.00 uur


Organisatie: Sooner Events

 

Tickets: Klik hier voor het kopen van kaarten voor entree en workshops. In de voorinschrijving betaalt u € 10,- minder dan aan de kassa.

 

Win!

Wij verloten 5 x 2 kaarten op onze Facebookpagina. Deel het bericht en win een setje kaarten! De tickets geven ook toegang tot de Massage Vakbeurs en de Fysio Vakbeurs die in de aangrenzende hallen plaatsvinden.

 


Tenzin Wangyal komt naar Nederland!
25 april 2014


TenzinTenzin Wangyal Rinpoche
 -auteur van de Stralende geest en leraar uit de böntraditie komt naar Nederland voor een unieke presentatie.

 

 

Tenzin Wangyal zal 22 mei 2014 een exclusieve lezing geven bij De

Roos, in Amsterdam. De lezing is gratis en voor iedereen toegankelijk. Er zijn een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan via deze link!

 

Tijdens deze bijeenkomst in de Roos legt hij u persoonlijk uit, hoe we ons naar binnen keren en hoe wein onze innerlijke schuilplaats komen. Door dit te leren en dagelijks te doenkunnen we grenzeloze ruimte creëren. De oefeningen van Tenzin vormen één geheel en zijngericht op:

 

ü  de stilte van het lichaam voor wie gevangen zit in spanning en angst

ü  de stilte van spreken als we blijven hangen in onze klaagzang

ü  de ruimte in onze geest voor als we ons overweldigd voelen

 

Tenzin Wangyal Rinpoche’s kracht ligt in het tonen hoe wij onze meditatie direct kunnen verbinden met onze relaties, onze familie en ons werk. In het derde deel van zijn trilogie, De stralende geest, beschrijft hij hoe de beoefening van meditatie een krachtige basis geeft aan ons dagelijks leven. Tijdens de lezing en in zijn nieuwe boek krijg je heldere en directe instructies hoe je door diep contact te maken met je ervaringen je essentie kunt ontdekken.

 

Programma:

 

17.00 - 17.30 uur Inloop

17.30 - 17.35 uur Korte inleiding Milinda Uitgevers, Nina Nannini

17.35 - 18.15 uur Bijdrage Tenzin Wangyal Rinpoche

18.15 - 18.30 uur Oefeningen met de zaal

18.30 - 18.45 uur Ruimte voor vragen vanuit de zaal

18.45 - 19.00 uur Afronding programma en gelegenheid tot een drankje

 

Locatie:

Cultureel centrum De Roos,
Pieter Cornelisz. Hooftstraat 183,
1071 BW Amsterdam

 

 

Aanmelden via tenzinwangyal.eventbrite.nl


Kent u de Milinda-lezersgroep al?
21 maart 2014

Voordelen
De Milinde-lezersgroep biedt voor een kleine investering, grote voordelen. Voor slechts €7,50 per jaar ontvangt u als eerste bericht over nieuwe boeken en activiteiten van Asoka, Synthese en De Driehoek. Bovendien profiteert u van een aantrekkelijk korting op e-books van 20%. Zo betaalt u geen verzendkosten (!) bij bestellingen via de Milinda-website.
 
Opgeven
Wilt u meeprofiteren van deze en andere voordelen? Geef u dan vandaag nog op door u hier in te schrijven!


Lezing over vijf wijsheden uit het Tibetaans boeddhisme
14 februari 2014

Sebo Ebbens houdt zondag 30 maart een lezing over zijn laatste boek Stralend in de wereld, de vijf Tibetaanse wijsheden in het dagelijks leven. De lezing vindt plaats in boekhandel Pleïade in Tilburg. 

 

Na de lezing is er voldoende tijd om vragen te beantwoorden. Daarnaast krijgt u bij aanschaf van het boek op de dag van de lezing een set originele ansichtkaarten cadeau!

 

De vijf stijlen 

 

Stralend in de wereld is gebaseerd op de vijf wijsheden uit het Tibetaans boeddhisme. De vijf wijsheden zijn door Sebo Ebbens bewerkt tot vijf stijlen die zeer bruikbaar zijn om in ons dagelijkse leven toe te passen. Ze geven steun en kunnen onder andere een rol spelen in onze ontwikkeling of als we het gevoel hebben dat er iets in ons leven ontbreekt.Volgens het Tibetaans boeddhisme bezit ieder mens vijf stijlen: helderheid, rijkdom, passie, actie en aanwezigheid. Meestal gebruiken we er maar twee of drie. Door jezelf te spiegelen aan de vijf stijlen, zie je waar je nog kunt groeien. Uiteindelijk is de stelling van het boek dat we gelukkig zullen worden als we ons de vijf stijlen eigen maken en in onszelf in balans brengen. En het geeft ook mededogen naar anderen.

 

Lukt het niet om de lezing bij te wonen? Bestel het boek in onze webshop.

 

Datum: 30 maart 2014 

Tijd: 12.30 

Locatie: Pleïade, Nieuwlandsstraat 36, Tilburg.

Let op! Pleiade is pas verhuisd!


De Dalai Lama in Nederland
3 februari 2014

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat op zondag 11 mei Z.H. de Dalai Lama een boeddhistische les zal geven over 'De Drie Hoofdzaken van het Pad', gevolgd door een publieke lezing met de titel: ‘Welzijn, wijsheid en compassie; een pleidooi voor een seculiere benadering’, in AHOY, Rotterdam. 

Het bezoek van de Dalai Lama aan Nederland staat in het teken van mededogen en het ontwikkelen van ethisch besef en handelen in een seculiere wereld.


De Dalai Lama: “Alle grote wereldreligies benadrukken liefde, mededogen, geduld, verdraagzaamheid en vergeving en bevorderen innerlijke waarden. Maar in de wereld van vandaag is ethiek gegrond op religie niet langer afdoende. Daarom raak ik er steeds meer van overtuigd dat het tijd is om een nieuwe manier van denken te vinden over spiritualiteit en ethiek, die verder reikt dan religie alleen.”

Kaarten voor één of beide dagdelen kunnen besteld worden op www.dalailama2014.nl.

 


Boekpresentatie Stralend in de wereld
18 juni 2013


Sebo EbbensSebo Ebbens houdt donderdag 27 juni een lezing over zijn nieuwe boek Stralend in de wereld, de vijf Tibetaanse wijsheden in het dagelijks leven in Selexyz Donner in Rotterdam. Na de lezing zal hij vragen beantwoorden.  


Het nieuwste boek van Ebbens is gebaseerd op de vijf wijsheden van het Tibetaans boeddhisme. Welke wijsheden zijn bij jou het best ontwikkeld? Waar kun je jezelf verbeteren?

Volgens het Tibetaans boeddhisme bezit ieder mens vijf wijsheden: aanwezigheid, helderheid, rijkdom, passie en actie. De meeste mensen zetten vaak maar twee of drie wijsheden in. Spiegel jezelf aan de vijf wijsheden en zie waar je nog kunt groeien. 

Sebo Ebbens heeft de wijsheden bewerkt tot vijf stijlen die we kunnen toepassen in het dagelijks leven. Zijn stelling is dat we gelukkig worden als we ons alle vijf stijlen eigen maken en in balans brengen. We kennen onszelf hierdoor beter en weten hoe we onze persoonlijke kwaliteiten naar boven kunnen halen. Inzicht in de vijf stijlen helpt ons ook om mededogend te zijn naar onszelf. We kunnen hierdoor onze zwakheden beter benoemen en accepteren. Tot slot helpt de kennis van de vijf stijlen ons ook in de omgang met anderen. Bestel Stralend in de wereld via onze webshop en u heeft het binnen enkele dagen in huis! 


Donderdag 27 juni - aanvang 16.00 uur - toegang gratis. S.v.p. reserveren via promotie.donner@selexyz.nl.

U bent van harte welkom! 


Zen drawing game: een maand lang iedere dag tekenen
28 januari 2013

Neem je je al tijden voor om vaker te tekenen? Om je creativiteit en inspiratie nieuw leven in te blazen? Dan is Zen drawing game echt iets voor jou. Tijdens deze uitdagende maand is er maar één opdracht: elke dag vijftien minuten tekenen. 

 

Michelle Dujardin, auteur van het Zen tekenboek, is het brein achter dit initiatief. Er is een ook een speciale Facebookpagina, waar je gemotiveerd wordt door de steun en creaties van de andere deelnemers. Wie doet er mee?