Dhammapada (e-book)

Gouden Lijst
Boeddhistische wijsheid in verzen

Paul Boersma, Arjan Ubert (illustraties)


categorieën:   Boeddhisme (algemeen) / Oosterse wijsheid
isbn: 9789056703233
uitvoering: ePub
aantal pagina's: 192
verschijningsdatum: 12 dec 2014
status:  Leverbaar
prijs e-book: € 8,99
ledenprijs e-book: € 7,19

Het Dhammapada is een beroemde verzameling verzen die traditioneel aan de Boeddha toegeschreven worden. Het wordt gezien als een van de meesterwerken in de vroeg boeddhistische literatuur. Een prachtige bundeling verzen voor de boeddhist die lering zoekt.  Maar ook voor de niet-boeddhist die kennismaking met het boeddhisme zoekt. De kennismaking betreft dan niet alleen de gedachtewereld, maar ook de spiritualiteit van het boeddhisme: de oefenweg naar Nirwana.

 

De inhoud van de verzen is te lezen als een leidraad voor monniken, maar is door de eeuwen heen ook door veel leken gelezen. Dit blijkt uit de talrijke vertalingen, alleen al in de Engelse taal meer dan vijftig. Hoewel het origineel in verzen is gesteld,  zijn bijna alle bestaande vertalingen in proza. Dit boek is uniek door zijn metrische vertaling die het poëtisch karakter van het origineel in stand houdt en makkelijk in het geheugen blijft hangen.

 

Deze bundel is verrijkt met een register, waarin alle verzen op thema zijn opgenomen. Naast de verzen zijn de commentaren geplaatst.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.