Op zoek naar jezelf? Basisboek mindfulness* (plus downloads)


Dorle Lommatzsch


categorieën:   Meditatie / Mindfulness
isbn: 9789056702588
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 160
druk: 1
verschijningsdatum: 24 mei 2011
status:  Leverbaar
prijs: € 22,75
prijs downloads: € 0,00

Wie kent niet het stille verlangen meer zichzelf te zijn? In Op zoek naar jezelf? Basisboek mindfulness biedt Dorle Lommatzsch praktische ondersteuning bij deze zoektocht. Mindfulness is het ontwikkelen van open, milde en niet oordelende aandacht voor wat er innerlijk speelt. Met mindfulness kan iedereen leren de aandacht bewust in het hier en nu te brengen. Dat levert zowel ontspanning als inzicht op. Het boek leert je hoe je kunt mediteren, hoe je in het dagelijks leven helder gewaarzijn kunt bewaren en hoe je, dankzij mindfulness-meditatie, nadelige gewoontepatronen kunt doorbreken. De auteur wijst daarbij op het belang van relaties. In de ontmoeting met anderen kunnen we onze authenticiteit meer ruimte leren geven, waardoor we juist in het samenzijn tot bloei komen.

Dit basisboek is bovendien behulpzaam bij de verdiepende oefeningen en meditatieve werkvormen in het apart verkrijgbare Werkboek mindfulness.

 Adeline van Waning 8 oktober 2012

Een krachtig, liefdevol en vloeiend geschreven boek,  in een directe uitnodigende stijl… Dorle Lommatzsch is erin geslaagd een aantal fundamentele noties uit boeddhisme, (contemplatieve) psychologie en uit de Diamond Approach - een eigentijds pad van zelfrealisering -  op verrijkende wijze weer te geven in een doorleefde, persoonlijke integratie. Met verrassend eenvoudig taalgebruik, en een lichte toon die het serieuze en speelse verenigt, weet ze diepe wijsheden aansprekend over te brengen, in dit basisboek dat vergezeld gaat van een praktisch oefenboek. Er zijn vele manieren waarop onze nieuwsgierigheid gereedschap aangereikt krijgt, waarbij we kunnen oefenen vanuit een milde houding van getuige zijn. Bij lezing worden we als het ware uitgenodigd ook de warme, accepterende toon waarin het boek geschreven is, te verinnerlijken. De bereidheid om waar te laten zijn wat waar is… Liefde voor de waarheid is het kompas op dit pad van niet-oordelende aanwezigheid, van open zelfonderzoek.Een heerlijk, `ruim’, wijs boek, een parel!

 

Dr. Adeline van Waning, psychiater, meditatiegids www.meditationapr.org

Fina Vyver 8 oktober 2012

"Dorle Lommatzsch heeft het talent om met de essenties van verschillende tradities en denkrichtingen een laagdrempelige, heldere en veelzijdige werkwijze aan te bieden. Goed gebruik makend van het dagelijks leven als oefenveld. Door het werkboek en de cd  is haar begeleiding en uitleg een ondersteuning voor ieder traject dat gericht is op ontvouwing vanuit de ware Bron - de Stilte.  Zowel voor coach als Zoeker. Waar ooit de mens lichaam en geest splitste, brengt Dorle met doeltreffende onderbouwing en vaak speelse 'oost-west' oefeningen de eenheidservaring van lichaam en geest terug in ons bewustzijn en levensproces. Deze set boeken en bijbehorende cd leiden naar een diepgaande draagkracht voor ieder die nieuwsgierig op zoek is naar zichzelf!"

 

Fina Vyver, centrum voor zelfontplooiing, lichaamsgerichte psychotherapie en the Work van Byron Katie.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.