Helende Tibetaanse klanken


Tenzin Wangyal Rinpoche


categorieën:   Tibet / Tibetaans boeddhisme / Dharma-Geschenk
isbn: 9789056702069
uitvoering: Genaaid gebonden + cd
aantal pagina's: 108
druk: 1
vertaler: Karin Woudstra
verschijningsdatum: 15 nov 2019
eerste uitgave: Tibetan Sound Healing
status:  In herdruk
prijs: € 19,95

Er is vaak een scheiding tussen de problemen waar we in het dagelijkse leven mee te maken hebben en het spirituele leven waar we naar verlangen. Behoeften en emoties komen van een veel diepere plek in onszelf dan we misschien beseffen, dus hebben we een methode nodig die het mogelijk maakt ons op een diep en intiem niveau met onszelf te verbinden.
Door de oefening van de vijf krijgersklanken, die gebaseerd is op het hoogste onderricht van de Tibetaanse bönboeddhistische traditie, verbind je je met je oorspronkelijk zuivere zelf. Met klank reinigen we onze negatieve gewoontepatronen en verbinden we ons met de heldere, open ruimte van ons wezen. Deze open ruimte is een bron van goedheid en is eenvoudigweg wie we zijn – wakker, helder, boeddha.
Als we geest, ademhaling en klankvibratie samenbrengen, ontwikkelen we steeds meer een heldere en open aanwezigheid, stralend met positieve kwaliteiten. De kwaliteiten zelf – waaronder liefde, compassie, vreugde en gelijkmoedigheid – worden doorgangen naar een nog diepere verbinding met het zelf.

NBD | Biblion 8 juni 2010

Dit verzorgde boekje met cd (74 minuten) presenteert een verbinding met je oorspronkelijke zuivere zelf vanuit het hoogste onderricht van de Tibetaanse bonboeddhistische traditie. De even heldere als instructieve traditionele verhandeling van een van de bekendste leraren op dit gebied in het westen en auteur van onder andere 'De helende krachten van de elementen' behandelt de weg van de beoefening van de vijf krijgersklanken (krijger betekent: overwinnen van je obstakels). Deze moeten na elkaar worden beoefend en zijn verbonden met een specifieke chakra, kwaliteit, kleur en wijsheid. Zo is de klank 'A' verbonden met respectievelijk voorhoofd, onveranderlijk lichaam, wit en de wijsheid van de leegte. Na een inleiding wordt aan iedere klank een apart hoofdstuk besteed, beginnend met de specifieke mantra. Het zesde hoofdstuk geeft richtlijnen voor de dagelijkse meditatie (met vertaling van de Engelstalig gesproken geleide cd-meditatie). Het laatste nummer op de cd bevat de volledige meditatie. De appendix bevat vijf oefeningen die voorafgaan aan meditatie en deze versterken. Vierkante uitgave met brede bladspiegel.

(NBD|Biblion recensie, J. Hodenius)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.