Del Silencio


Del Silencio


uitvoering: Audio CD
verschijningsdatum: 03 okt 2011
status:  Niet leverbaar
prijs: € 12,00

NOG EEN AANTAL BESCHIKBAAR, mail uw adresgegevens naar info@milinda.nl

Del Silencio bestaat uit drie muzikanten die elkaar hebben ontmoet vanuit verschillende achtergronden en een synthese zijn aangegaan. Alle drie hebben ze een eigen weg afgelegd en gevonden, een ontwikkeling die hen bij elkaar heeft gebracht om hun ervaringen te delen en samen een nieuwe harmonie te scheppen. Hun instrumenten komen voort uit uiteenlopende tradities en culturen: de basklarinet is een Europees instrument, de didgeridoo kent zijn roots bij de aboriginals in Australie en klankschalen en gongen komen voort uit diverse Aziatische tradities.

 

De bijzondere combinatie van instrumenten van het ensemble Del Silencio roept een nieuwe betoverende klankwereld op. Een meditatieve wereld van geluiden waarin de klanken van de instrumenten versmelten. Del Silencio zoekt daarbij de stroom op tussen verstilling en geluid, daar waar stilte de oorsprong is van klank. Dit boeiende klankenspel leidt de luisteraar naar diepe  ontspanning.

 

Frans Moussault (Muso), basklarinet, speelde o.a. met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en the BBC Symphony Orchestra. Zijn CD "Oceanchild" werd door het Parool beloond met vier sterren en door het blad Ode omschreven als "betoverend".

Oscar Cano, didgeridoo, is als pianosolist bekend als specialist van 20ste eeuws Latijns Amerikaans repertoire. Zijn Cd van het werk van de Canadese componiste Alexina Louie, Stars, death and flowers, kan gezien worden als standaard opname.

Ton Akkermans is spiritueel therapeut, koperslager en klankenspecialist. Zijn kennis van klankeigenschappen van diverse metalen en legeringen is uniek. Zijn zelfgesmede instrumenten worden door hem en anderen over de gehele wereld bespeeld. Ton geeft cursussen en workshops over de combinatie klank en metaalbewerking in Engeland, Spanje en Nederland.

 

“Bij Del Silencio maakt het fenomeen ‘tijd’ volledig plaats voor het fenomeen ‘klank’“, schreef het Parool. Treffender is de meditatieve klankenwereld van Del Silencio waarschijnlijk niet te omschrijven. Uit de bezetting van basklarinet, didgeridoo, klankschalen en gongen ontstaan betoverende kleurencombinaties die verschijnen, bewegen en verdwijnen. De klanken voeren mee naar een andere wereld, soms troosten ze, dan weer verwijzen zij naar stilte. Een mix van aards en buitenaards.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.