Gezonde zelfliefde


Waarom het nodig is en hoe je het kunt beoefenen

Hans Knibbe


categorieën:   Meditatie / Spiritualiteit (algemeen) / Zelfontplooiing
isbn: 9789056703844
uitvoering: Gebonden
aantal pagina's: 208
druk: 4
verschijningsdatum: 19 feb 2024
status:  Leverbaar
prijs: € 24,95

‘Gezonde zelfliefde’ is een door Hans Knibbe ontwikkelde werkvorm om de liefde die in ieder mens besloten ligt vrij te maken. Deze werkvorm leert ons ontspannen en weer aanwezig te zijn bij de lege plekken in onszelf. Hierdoor ontwikkelen we compassie voor onszelf en voor anderen. Niet door te streven maar juist door vertrouwend te rusten in jezelf, kan de liefde en helderheid van je aard toegang tot jou krijgen. Zo creëer je een goed uitgangspunt om passende antwoorden te vinden op de uitdagingen die het leven ons iedere dag stelt.

Gezonde zelfliefde is niet vanzelfsprekend. Onze westerse leefstijl en de emotionele tekorten uit onze jeugd maken dat we wegkijken van onszelf en vervulling zoeken in iets buiten ons. Deze zoekende houding zet zich door in onze omgang met geliefden, op het werk en in de psychologische of spirituele ontwikkeling die we doormaken. Zo blijven we van onszelf verwijderd. Gezonde zelfliefde is daarom geen luxe, maar een noodzaak. Dit boek biedt een schat aan inzichten en praktische methoden om deze kunst te ontwikkelen.

Adeline van Waning 25 februari 2018

Gezonde zelfliefde is een parel, een juweel... Een belangrijk boek dat vele thema's samenbrengt en op creatieve en vernieuwende wijze integreert, waaronder boeddhistische invalshoeken, Dzogchen en actuele inzichten in dynamische psychologie. De originele integratie die de Zijnsgeoriënteerde visie biedt, plaatst beide invalshoeken in een ruimer wederzijds voedend perspectief, omvat ze en overstijgt ze. 

 

Het vermogen tot gezonde zelfliefde is niet vanzelfsprekend en de afwezigheid ervan vaak een blinde vlek; vanuit onze vroege kinderjaren, vanuit maatschappelijke conditionering, en vooral omdat we het contact verloren met wie we ten diepste zijn. Zonder gezonde zelfliefde kan naastenliefde niet bloeien. Zijnsoriëntatie, met haar doorleefde visie en aansprekende beeldende taalgebruik rond de relatie tussen psyche en Spirit, biedt unieke werkvormen. Enige daarvan worden in dit boek op heel praktische wijze gepresenteerd. Het boek is geschreven in een warme toegankelijke stijl, met heldere opbouw. Het biedt een natuurlijke aanvulling en verdieping in het indrukwekkende oeuvre van Hans Knibbe, na zijn laatste boek Zie, je bent al vrij!. Een rijk en verrijkend boek, een fundamentele bijdrage, warm aanbevolen! (Adeline van Waning, auteur 'Opgroeien en Ontwaken, de integrale benadering - boeddhistische, psychologische en maatschappelijke invalshoeken', 2017)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.