Liefde en waardering

Gouden Lijst
Over relaties en teleurstelling

David Brazier


categorieën:   Psychologie
isbn: 9789056703677
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 196
vertaler: Dankwart Kleinjans
verschijningsdatum: 21 feb 2017
eerste uitgave: Love and its disappointment
status:  Leverbaar
prijs: € 22,75
prijs e-book: € 8,99
ledenprijs e-book: € 7,19

Met de introductie van een radicale en praktische theorie over de chemie tussen liefde, schoonheid en waardering daagt Braziers baanbrekende boek de hedendaagse psychologie uit. Liefde mag dan het grondbestaan van ons leven zijn, maar is ook de wortel van onze meest diepgaande conflicten en frustraties. Liefde en waardering laat niet alleen zien hoe gezond verstand voorbij de worsteling te vinden is, maar ook dat de wijze waarop we de wereld en de ander waarderen de sleutel kan zijn tot transformatie. Brazier beschrijft hoe kunst een essentiële bijdrage kan leveren aan dit transformatieproces en hoe dankzij deze specifieke psychotherapeutische methode, dit proces zich verder ontwikkelt.

 

Dit boek biedt nieuwe inzichten over de relatie tussen therapeut en cliënt alsook een nieuwe visie op relaties en liefhebben in het algemeen. In deze visie staat niet ‘het zelf’ centraal, maar juist ‘de ander’.


Liefde en waardering is een toegankelijk geschreven filosofische beschouwing, waardevol voor de professionele (psycho)therapeut en voor iedereen die geïnteresseerd is in de psychologie van de liefde.

 

Liefde en waardering kwam aan bod in deze nieuwsbrief.

Nederlandse vereniging van reïncarnatie 16 november 2017

David Brazier heeft een toegankelijk geschreven filosofische beschouwing neergezet voor de professionele therapeut met nieuwe inzichten over liefde, schoonheid en waardering. Een zeer waardevol boek!! 

Lees hier de complete recensie… 

NBD | Biblion 14 april 2017

Liefde is de primaire drift in het menselijk leven. Liefde kan ook frustrerend zijn. Liefde brengt moed en deugden. Genoegens ontstaan door de waardering voor anderen en frustraties door conflicten met hen. Uiteindelijk gaat het om bevredigende relaties met anderen. Om dat verder uit te diepen worden door betekenissen van taal, kunst en psychitherapie met elkaar verbonden. Het boek gaat over die wederkerigheid tussen culturele waardering en psychotherapie.

 

Het leven draait om twee basale driften: liefde en zelfbehoud. De schrijver komt met de persoonsgerichte therapie, gebasseerd op de theorie van Carl Rogers. Zelfactualisatie is de voorwaarde om anderen lief te hebben. Ook Freud komt aan de beurt met het libido, de noodzaak tot zelfbehoud en voortplanting. Het boek  gaat verder over psychotherapeutische kernbegrippen en die uit de filosofie rond het thema van waardering, teleurstelling, onvoorwaardelijkheid, spiritualiteit, rouw en wroeging en veel meer. Maar in feite gaat het over de liefdevolle relatie tussen cliënt en psychotherapeut. Een moeilijk, vrij abstract boek voor een doelgroep van psychotherapeuten. Je moet goed ingevoerd zijn in het onderwerp. 

 

Login of registreer om een recensie toe te voegen.