Jezelf, een weg naar vrijheid


Boeddhisme ontdekken met zenleraar Cuong Lu

Paula van Liere


categorieën:   Boeddhisme (algemeen) / Thich Nhat Hanh
isbn: 9789056703578
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 256
druk: 1
verschijningsdatum: 04 nov 2016
status:  Uitverkocht
prijs: € 22,75

We denken in tegenstellingen. Bewust en onbewust zijn we steeds bezig om geluk te bereiken en lijden te voorkomen. En als we het geluk gevonden hebben, willen we het vasthouden. Het kan anders. Het kan zonder strijd.

 

Cuong Lu biedt een nieuwe kijk op de vier edele waarheden. Hij laat zien dat het niet nodig is om bang te zijn voor lijden en dat we ieder moment geluk kunnen ontdekken. Het is eenvoudig en moeilijk tegelijk. In Jezelf, een weg naar vrijheid leiden Cuong Lu en Paula van Liere je naar een plek in jezelf waar je lijden direct kunt ervaren en erachter zal komen dat lijden heel anders, veel rijker is dan je dacht. Bevrijd uit de greep van angst ontdek je het geluk dat er altijd is.

 

Jezelf, een weg naar vrijheid kwam aan bod in deze nieuwsbrief.

 

Paula van Liere (1947) is werkzaam als coach bij persoonlijke veranderingsprocessen en wordt daarbij geïnspireerd door het onderricht van Cuong Lu.


Cuong Lu werd in 1968 geboren in Vietnam en kwam als bootvluchteling naar Nederland. Hij was 16 jaar monnik in de traditie van Thich Nhat Hanh. Cuong Lu is nu zenleraar werkt als boeddhistisch geestelijk verzorger bij de Dienst Justitiële Inrichtingen, geeft lezingen en leidt retraites.

NBD | Biblion 3 februari 2017

In deze uitgave beschrijft de auteur haar ervaringen met de leringen van de zenleraar Cuong Lu. Deze kwam als twaalfjarige als bootvluchteling naar Nederland, was zestien jaar monnik in de traditie van Thich Nhat Hanh en werd na een crisis zenleraar en boeddhistisch geestelijk verzorger bij de Dienst Justitiële Inrichtingen.

 

De inhoudelijke kern van het boek zal voor de kenner van het boeddhistisch erfgoed bekend zijn: we vinden geluk niet door ons af te wenden van lijden, maar juist door het te belijden en te zien dat er sprake is van een wederkerigheid en, meer, dat het manifestaties van vergankelijke fenomenen zijn die opkomen, uitdoven en weer als nieuwe manifestatie verschijnen. Door het aankweken van compassie kunnen we het onbewuste lijden transformeren naar bewust lijden (onder meer door het herkennen van de verhalen die we als 'ik' ermee verbinden) en er zo beter mee omgaan.

 

De kracht zit in de gidsfunctie voor de westerse lezer, met name door de kwetsbaarheid en openheid van de auteur, coach in veranderingsprocessen, die herkenning en inspiratie genereren. Met vier bijlagen. 

nelliek 22 december 2016

"Voedsel voor de ziel" – Een boek wat ik met vreugde tot mij genomen heb...


Achter de auteur schijnt door het hele boek de wijze schaduw van Cuong Lu.
Op toegankelijke wijze worden boeddhistische begrippen helder gemaakt.
Geen droge kost maar doorspekt met persoonlijke vooreelden uit de praktijk.
Haarfijn worden overlevingsmechanismem blootgelegd en de onderliggende pijn en angsten onder ogen gezien.


Een boek dat je ogen opent voor een bewuster leven en daar handvaten voor aanreikt. Een hulpmiddel om uit onze onwetendheid te komen. Een echt"hebbe"boek!

Login of registreer om een recensie toe te voegen.