Mindfulness voor scholen


praktische oefeningen voor leraren en leerlingen in het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs

Trees van Hennik


categorieën:   Mindfulness
isbn: 9789056703530
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 128
druk: 1
verschijningsdatum: 18 jan 2017
status:  Leverbaar
prijs: € 16,95

Dit is een boek met korte effectieve mindfulness-oefeningen voor leraren en leerlingen in het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs. Mindfulness is leven in aandacht, vriendelijk, in het moment zelf en niet oordelend. Mindfulness raakt direct ons mens-zijn. Het is ons natuurlijk vermogen aandacht te hebben bij wat we doen, denken en voelen op het moment zelf zonder er gelijk op te reageren. Het gaat over het accepteren van alles wat er is en een wakkere houding aannemen in het hier en nu. Leraren en kinderen ervaren in onze snel veranderende maatschappij meer stress en ongemak. Zij raken overvoerd met prikkels en hoge verwachtingen door de toenemende stroom informatie. Veel leerlingen ervaren stress door pesten, gevoelens van isolatie, onzekerheid en faalangst. Inbouwen van rustmomenten om in balans te blijven gaat niet vanzelf en integratie van mindfulness helpt daar zeker bij.

 

Mindfulness wordt al op diverse scholen in binnen- en buitenland aangeboden in het kader van stresspreventie: het biedt concrete vaardigheden concentratie te verbeteren en stress te voorkomen. De oefeningen variëren van 1 tot 10 minuten.

 

Het boek wordt aangevuld met tien geleide meditaties die apart verkrijgbaar zijn, en die kopers van het boek gratis kunnen downloaden (zie actiecode op p. 4).

 

De Mindfulness voor…-reeks kwam aan bod in deze nieuwsbrief.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.