Mindfulness voor ouders


praktische oefeningen voor het dagelijks leven

Trees van Hennik


categorieën:   Mindfulness
isbn: 9789056703523
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 112
druk: 1
verschijningsdatum: 18 jan 2017
status:  Uitverkocht
prijs: € 19,25

Mindfulness: ervaar eens wat het is om met je kind(eren) aandachtig, vriendelijk en volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Dat betekent niet dat je alleen maar op een kussentje of stoel zit en stil bent. Als ouder kun je mindfulness integreren tijdens het koken, afwassen, lesgeven, opvoeden en zelfs bij het gebruik van je smartphone. Mindfulness voor ouders nodigt je uit een niet-oordelende houding aan te nemen. De oefeningen brengen meer rust en focus, zodat je de dingen kunt doen die op dat moment nodig zijn.

 

De mindfulness-oefeningen zijn vooral voor ouders van kinderen tussen 0 en 18 jaar. Je kunt ze eerst een paar keer lezen en daarna zelf of met een groep andere ouders doen. Eén persoon kan de oefeningen voorlezen, zodat ze gezamenlijk uitgevoerd kunnen worden. De oefeningen in dit boek variëren in lengte van 1 tot 10 minuten en sommige kun je digitaal beluisteren. Je kunt ze gemakkelijk in het dagelijks leven integreren, zowel thuis als op het werk.

 

Het boek wordt aangevuld met tien geleide meditaties die apart verkrijgbaar zijn, en die kopers van het boek gratis kunnen downloaden (zie actiecode op p. 4).

 

De Mindfulness voor…-reeks kwam aan bod in deze nieuwsbrief.

NBD | Biblion 24 maart 2017

In dit boek van de Nederlandse therapeute staat mindfulness voor het ervaren, het aanwezig zijn in het moment zelf en dit van moment tot moment. Bij dit boek dekt de vlag de lading volkomen. Het effect van meditatie, het aandachtig aanwezig zijn in het moment heeft zijn heilzaam effect ruimschoots bewezen en de auteur geeft heel wat praktische oefeningen aan ouders die met hun kinderen mindfulness willen toepassen. Geen theorie, geen nonsens, maar 83 bladzijden praktische en dagelijks toe te passen voorbeelden. 

 

Drie bijlagen zijn gewijd aan het centreren in ki (innerlijke kracht), tien praktische opvoedingstips en een reeks stimulerende gedichten die de waarde van aandachtig leven benadrukken. De auteur sluit haar boek af met zes bladzijden bijzonder nuttige bronnen voor verdere verdieping in het onderwerp, samen met de link naar gratis te downloaden audiobestanden.

 

Een zeer leesbare praktische benadering van mindfulness voor zowel ouders als voor alle volwassenenen tout court.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.