Vrij van religie (e-book)

Gouden Lijst
Een pleidooi voor vrede, compassie en welzijn

Dalai Lama


categorieën:   Tibet / Tibetaans boeddhisme
isbn: 9789056703219
uitvoering: ePub
aantal pagina's: 208
druk: 4
vertaler: Bert van Baar
verschijningsdatum: 08 apr 2014
eerste uitgave: Beyond Religion
status:  Leverbaar
prijs e-book: € 8,95
ledenprijs e-book: € 7,16

 

Om een harmonieuze en vreedzame wereld te bouwen, hebben we meer nodig dan alleen tolerantie en begrip tussen de verschillende religies.

 

Hoe kunnen we betere mensen worden? Z.H. de Dalai Lama wil met dit boek mensen stimuleren hun fundamentele menselijke waarden te ontwikkelen. Hoe werkt dit? In dit baanbrekende nieuwe boek zet hij zijn visie openhartig uiteen.

 

Iedereen die vervulling, welzijn en geluk wil bereiken, dient fundamentele menselijke waarden als compassie, vergeving, geduld en tolerantie te cultiveren.Van oudsher richten mensen zich tot een religie om hun menselijke waarden te ontwikkelen. De Dalai Lama begrijpt dat dit tegenwoordig voor velen niet meer opgaat. Hij wil niet alleen de tegenstellingen tussen gelovigen en ongelovigen overbruggen, maar ook die tussen de aanhangers van de verschillende religies.

 

Het tweede deel van het boek gaat over de praktische training van de geest, oefeningen om onze innerlijke waarden te ontwikkelen. De oefeningen zijn geschikt voor iedereen en direct gericht op het omzetten van destructieve emoties in menselijke waarden. Ethiek en menselijke waarden zijn volgens de Dalai Lama de basis voor een vreedzame en rechtvaardige samenleving, waarin iedereen zijn potentieel volledig kan ontwikkelen.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.