Aap en Panda


over wilde apengedachten

Petra Gijzen (illustraties), Sonja Gijzen, Inez van Goor (redactie)


categorieën:   Boeddhisme (algemeen) / Opvoeding / Kinderboeken
isbn: 9789056703073
uitvoering: gebonden
aantal pagina's: 34
druk: 4
vertaler: Sonja Gijzen
verschijningsdatum: 03 mrt 2014
eerste uitgave: Mindful Monkey, Happy Panda / L. Alderfer
status:  Leverbaar
prijs: € 14,75

Aap is niet blij, Panda, het vriendje van Aap, ziet er altijd blij en gelukkig uit… ze doen dezelfde dingen, hoe kan dat? Op een speelse en leerzame wijze leren we dat Aaps grote gedachtesprongen hem in de weg zitten. Aap denkt steeds aan iets anders en niet aan waar hij op dat moment mee bezig is.

 

Dit kinderverhaal gaat over concentratie, aandacht en mindfulness. Panda leert Aap zich te concentreren en met aandacht te genieten van wat hij op dat moment doet. Aap staat symbool voor wat in het boeddhisme vaak ‘the Crazy Monkey Mind’ wordt genoemd – het trainen van concentratie wordt in dit prentenboek op een heldere, grappige en inspirerende wijze neergezet.

 

Om samen te lezen voor (groot)ouders, leraren én kinderen.

 

Kleurplaten

Kleur Aap, Panda en de andere figuren uit het boek zelf ook in! Petra Gijzen heeft 7 speciale Aap en Panda kleurplaten gemaakt. Ze staan in deze pdf om te downloaden en thuis in te kleuren.

 

 

NBD Biblion 19 juni 2014

Aap voelt zich niet blij. Als hij speelt, denkt hij aan het moeilijke proefwerk dat hij nog moet leren. Als hij leert, denkt hij aan het mooie boek dat hij nog wil lezen. Als hij leest, denkt hij aan lekker eten en als hij eet, denkt hij aan slapen... Hij kan nergens écht van genieten. Zijn vriend Panda wil hem helpen: hij leeft in het hier en nu en geniet intens van de dingen waar hij mee bezig is. Zou het Aap lukken om zich met de tips van Panda gelukkiger te voelen?

 

Prentenboek met een duidelijke boodschap; het thema 'mindfulness' staat centraal. Het ontwerp is 'hot' en past helemaal bij deze tijd. De illustraties over een dubbele pagina tonen Panda en Aap en hun gedachten en gevoelens. Sfeer en emoties zijn erg herkenbaar door gezichtsuitdrukkingen en paginakleuren. De dieren zijn grappig en gestileerd (zonder schaduwwerking) vormgegeven. Voor de achtergronden zijn kleuren gebruikt als roze, oranje en geel. De tekst is vrij goed vertaald uit het Engels en leent zich goed om met kinderen (individueel of in groepsverband) in gesprek te gaan omtrent het betreffende onderwerp. 

Geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.