Bloei! (pb)

Gouden Lijst
Werken aan geluk in organisaties

Kees Klomp


categorieën:   Nieuwe arbeid
isbn: 9789056702892
uitvoering: paperback met flappen
aantal pagina's: 256
druk: 1
verschijningsdatum: 28 sep 2012
status:  Niet leverbaar
prijs: € 19,95 Nu voor: € 14,95
prijs e-book: € 15,50 Nu voor: € 14,95
ledenprijs e-book: € 12,50

Nog een paar exemplaren leverbaar, stuur een berichtje naar info@milinda.nl

 

Economische crisis, ecologische crisis, doemdenken. Wat is er toch mis met onze huidige maatschappij? Volgens Kees Klomp zitten we in een collectieve identiteitscrisis. We zijn vastgelopen in ons destructieve gedrag dat voortkomt uit onze illusionaire gedachten en gewoonten. Als geld en geluk niet hetzelfde zijn, hoe moeten we dan verder?

 

Volgens Klomp moeten we ons maatschappelijk gedrag, en daarmee onze gedachten en gewoontes, drastisch herzien. Bloei! wil hieraan een bijdrage leveren. Het boek bestaat uit een verzameling essays met alternatieve, spirituele visies op onderwerpen als economie, management, marketing, ondernemerschap, coaching, leiderschap, wetenschap, duurzaamheid, markt en maatschappij.

 

De essayisten hebben met elkaar gemeen hebben dat zij dagelijks mindful en met mededogen proberen te werken. Zij vertegenwoordigen een ‘maatschappijrealistisch’ geluid: een gelukkigere maatschappij is geen idealistische toekomstmuziek. Het is een realiteit in het hier en nu. We hoeven niet te dromen, we moeten juist wakker worden.

 

Een inspirerend boek voor managers, organisatieadviseurs, ondernemers, boeddhisten en duurzaam ondernemers.

 

Let op!

Het papieren boek bevat 22 van de 41 Bloei!-essays. Kopers van het papieren boek kunnen de overige 19 essays gratis downloaden (Bloei! - deel 2).

Het Bloei! ebook bevat alle 41 essays!

NBD Biblion (Ir. Drs. L.B. Struijk) 21 januari 2013

De boeddhistisch geïnspireerde samensteller van dit boek heeft bijdragen van 41 gelijkgestemden samengebracht om een andere denkwijze over onze samenleving uit te dragen. Hij wijt de huidige crisis aan het turbokapitalisme en ziet als oplossing maatschappelijk meedogend ondernemen.


De bijdragen zijn persoonlijke verhalen, visies en vragen van mensen die (spirituele) verdieping en inspiratie door oosterse wijsheden in hun eigen leven hebben ervaren. De bijdragen gaan over de maatschappij, zakendoen, bedrijfsvoering, leiderschap, advisering en levensonderhoud, die kort en krachtig worden uitgewerkt. Kern is dat we de manier om deugdzamer, dienstbaarder en duurzamer samen te leven niet hoeven te bedenken maar alleen bij onszelf hoeven op te roepen. 

 

De lay-out bestaat grotendeels uit tekst, enkele bijdragen bevatten ook schematische modellen en tabellen. Tweeëntwintig bijdragen staan in dit boek, de overige negentien zijn gratis te downloaden als e-book via de website van de uitgever.

 

Een veelomvattend boek, waarin elke reflecterende ondernemer, manager of adviseur wel een bijdrage kan vinden die voor hem of haar lezenswaardig is. 

Login of registreer om een recensie toe te voegen.