Op zoek naar jezelf? Werkboek mindfulness


Dorle Lommatzsch


categorieën:   Meditatie / Mindfulness
isbn: 9789056702595
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 152
druk: 1
verschijningsdatum: 24 mei 2011
status:  Uitverkocht
prijs: € 21,50

Als je eenmaal vrijheid en echtheid in jezelf hebt geproefd wil je niets anders meer. Op zoek naar jezelf? Werkboek mindfulness reikt meditaties en meditatieve oefeningen aan, waarmee je steeds diepere lagen in jezelf kunt verkennen. Mindfulness is het gereedschap waarmee je jezelf liefdevol kunt onderzoeken en staat voor een innerlijke training in open, milde en niet oordelende aandacht. Dankzij mindfulness en meditatie groeit het natuurlijk inzicht in jezelf en je leven. Je leert de kunst jezelf te zijn! Dit werkboek biedt je de gelegenheid een belangrijke paradox te onderzoeken: je kunt je leven en levensgeluk niet beheersen en toch zul je door eigen inzet en oefening steeds vaker levensgeluk ervaren. Mindfulness-meditatie creëert een bedding in jezelf van waaruit je kunt ontdekken wie je werkelijk bent en tegelijkertijd geraakt wordt door de onpeilbare diepte en mysterie van je wezen.

Dit werkboek is gebaseerd op Op zoek naar jezelf? – Basisboek mindfulness. Door de gelijklopende opbouw ondersteunen beide boeken elkaar. Het werkboek is de praktische gids waarmee je de kennis uit het basisboek kunt onderzoeken en verdiepen.

 

Adeline van Waning 8 oktober 2012

Een krachtig, liefdevol en vloeiend geschreven boek,  in een directe uitnodigende stijl… Dorle Lommatzsch is erin geslaagd een aantal fundamentele noties uit boeddhisme, (contemplatieve) psychologie en uit de Diamond Approach - een eigentijds pad van zelfrealisering -  op verrijkende wijze weer te geven in een doorleefde, persoonlijke integratie. Met verrassend eenvoudig taalgebruik, en een lichte toon die het serieuze en speelse verenigt, weet ze diepe wijsheden aansprekend over te brengen, in dit basisboek dat vergezeld gaat van een praktisch oefenboek. Er zijn vele manieren waarop onze nieuwsgierigheid gereedschap aangereikt krijgt, waarbij we kunnen oefenen vanuit een milde houding van getuige zijn. Bij lezing worden we als het ware uitgenodigd ook de warme, accepterende toon waarin het boek geschreven is, te verinnerlijken. De bereidheid om waar te laten zijn wat waar is… Liefde voor de waarheid is het kompas op dit pad van niet-oordelende aanwezigheid, van open zelfonderzoek.Een heerlijk, 'ruim’, wijs boek, een parel!

 

Dr. Adeline van Waning, psychiater, meditatiegids www.meditationapr.org

Fina Vyver 8 oktober 2012

"Dorle Lommatzsch heeft het talent om met de essenties van verschillende tradities en denkrichtingen een laagdrempelige, heldere en veelzijdige werkwijze aan te bieden. Goed gebruik makend van het dagelijks leven als oefenveld. Door het werkboek en de cd  is haar begeleiding en uitleg een ondersteuning voor ieder traject dat gericht is op ontvouwing vanuit de ware Bron - de Stilte.  Zowel voor coach als Zoeker. Waar ooit de mens lichaam en geest splitste, brengt Dorle met doeltreffende onderbouwing en vaak speelse 'oost-west' oefeningen de eenheidservaring van lichaam en geest terug in ons bewustzijn en levensproces. Deze set boeken en bijbehorende cd leiden naar een diepgaande draagkracht voor ieder die nieuwsgierig op zoek is naar zichzelf!"

 

Fina Vyver, centrum voor zelfontplooiing, lichaamsgerichte psychotherapie en the Work van Byron Katie.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.