Lexicon boeddhisme


Wijsbegeerte, religie, psychologie, mystiek cultuur en literatuur

Ingrid Fischer-Schreiber


categorieën:   Boeddhisme (algemeen) / Tibet / Tibetaans boeddhisme / Zen / Theravada / Ch'an (Chinees boeddhisme) / Shin (Japans boeddhisme) / Meditatie
isbn: 9789056701710
uitvoering: Genaaid gebonden, met stofomslag
aantal pagina's: 456
druk: 1
vertaler: Gerard Grasman
verschijningsdatum: 25 apr 2008
eerste uitgave: Lexicon der Östliche Weisheitslehren
status:  Leverbaar
prijs: € 44,95

Het boeddhisme mag zich heden ten dage verheugen in een grote en nog steeds toenemende belangstelling, niet alleen bij een brede groep van westerlingen die op zoek zijn naar vormen van meditative levensverdieping, maar ook wetenschappers, kunstenaars en intellectuelen beschouwen de boeddhistische tradities als een bron van inspiratie en vernieuwende perspectieven. Het Lexicon boeddhisme is zeker niet alleen bedoeld voor wie zich in de verschillende aspecten van het boeddhisme wil verdiepen of reeds een bepaalde vorm van boeddhistische meditatie beoefent, maar is samengesteld als praktisch hulpmiddel om een veel grotere groep belangstellenden vertrouwd te maken met de betekenis van termen en begrippen - zoals chakra, karma, koan, nirvana en tantra - die steeds vaker voorkomen in het dagelijks taalgebruik en in zeer uiteenlopende disciplines.
Voor iedereen met interesse in de filosofie, de psychologie en de verschillende meditatieve tradities van het boeddhisme en met een fascinatie voor de literatuur, de kunst en de gevarieerde uitdrukkingsvormen van de Oosterse culturen, vormt dit Lexicon een onontbeerlijk naslagwerk. Op een toegankelijke, maar wetenschappelijk verantwoorde wijze behandelt het Lexicon boeddhisme de verschillende boeddhistische stromingen, hun achtergronden en geschiedenis, centrale begrippen, prominente figuren en belangrijkste geschriften.
Aan de hand van meer dan 1500 trefwoorden en ruim 150 illustraties ontsluit dit Lexicon op een ongekend volledige manier de rijkdom van een van de belangrijkste spirituele culturen van Azië. Niet eerder verscheen in het Nederlands een zo omvattend naslagwerk.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.