Sleutels tot het hart


Verhalen en parabels uit Oost & West

Erich Kaniok


categorieën:   Dharma-Geschenk
isbn: 9789056701147
uitvoering: Gebonden
aantal pagina's: 144
druk: 5
verschijningsdatum: 15 sep 2022
status:  Uitverkocht
prijs: € 9,95

Sleutels tot het hart is het eerste deel van een serie verhalen- en parabelbundels die zullen verschijnen als onderdeel van de reeks 'Dharma-geschenk'.
Iedere bundel biedt een verzameling korte spirituele verhalen en parabels die met zorg zijn bijeengebracht uit verschillende geloofstradities en -culturen, uiteenlopend van christelijke parabels, sufi-verhalen, boeddhistische en joodse mystieke vertellingen. De verhalen zijn in de afgelopen dertig jaar verzameld en vertaald uit diverse bronnen. De verhalen zijn jarenlang intensief in het lezingencircuit gebruikt en hebben daar al vele mensen geraakt. En raken is precies wat deze verhalen willen, raken op de juiste plek en met de juiste toon. Verhalen die wijsheid bevatten zijn niet geschreven om te beleren maar om mensen wakker te maken. Tussen de woorden door, in hun stemming en atmosfeer, ligt inzicht verborgen; inzicht dat met taal nauwelijks over te brengen is. Al lezend en luisterend kan het gebeuren dat men, onverwacht, de 'leer zonder woorden' herkent en wakker geschud wordt, misschien zelfs verandering ondergaat. Ook het eigen leven is een verhaal, geen filosofie, geen abstractie. Verhalen en parabels lijken veel op situaties uit het leven van alledag en laten ons proeven van de wijsheid die, vaak zonder dat we haar herkennen, door ons eigen leven verteld wordt. Misschien ligt juist hierin de kracht van verhalen en parabels verborgen. Zie ook: www.parabels.nl

NBD | Biblion 8 juni 2010

Dit boek bevat vijftig korte verhalen en parabels uit religies als het boeddhisme, christendom, jodendom en soefisme. De verhalen gaan over alledaagse situaties, de relatie meester-leerling en koningen en prinsen. De situaties zijn herkenbaar, in eenvoudige taal geschreven en gemakkelijk te begrijpen. De meeste verhalen zijn ongeveer 2 tot 3 bladzijden. Ze zijn niet moraliserend, maar bevatten wijsheid en inzicht. Ze worden regelmatig gebruikt in het lezingencircuit. Deze bundel is het eerste deel van een serie verhalen- en parabelbundels die zullen verschijnen. Verzorgd uitgegeven, vierkant boek met ruime marges. Fraaie natuurfoto in paars-blauw-lila op het voorplat.

(Biblion recensie, Drs. T. de Jong)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.