nieuwste nummer


BoeddhaMagazine 75 met als thema 'Leven en sterven' ligt vanaf 10 maart in boekhandels in Nederland en België. Bekijk de lijst met verkooppunten om te zien waar of neem een abonnement

 

BM 75In dit nummer: 


We sterven iedere dag een beetje. En dat is maar goed ook, want zo wennen we vast aan de grote dood die op ons wacht. Iedere verloren illusie, iedere verloren identiteit, iedere vriend en vriendin die ons verlaat, de kinderen die het huis uitgaan, de baan die we verliezen, onze ouders die ons ontvallen: partir, c’est mourir un peu. 

 

Tijdens een digitale ontmoeting vertelt zenmeester Joan Halifax Roshi over haar ervaringen op het gebied van stervensbegeleiding als eenvan de mogelijkheden van geëngageerd boeddhisme. 

 

Een interview met Tom Hannes en Frank de Waele over Zen na zelfdoding en hoe je als boeddhist en als mens omgaat met het verdriet en de pijn erna.

 

En verder… 

 

- Het bardo, onderricht over de tussentoestand, dat is er op gericht om deze kans te herkennen en we hoeven niet op onze laatste adem te wachten om ons hierin te oefenen.

 

- Bespreken we het werk van de achtste-eeuwse Indiase wijsgeer en dichter Shantideva die op op een bijzondere manier aan zijn einde kwam. Volgens de legende steeg hij tijdens het reciteren van zijn hoofdwerk, de Bodhicaryavatara of De weg tot het inzicht, langzaam op naar de hemel. Toen de dichter bij het laatste hoofdstuk was aangekomen, verdween hij plotseling. Alleen zijn welluidende stem bleef hoorbaar.

Neem nu een abonnement op BoeddhaMagazine en ontvang een mooi welkomstcadeau!