evenementen

Uitgeverij Asoka organiseert regelmatig feestelijke boekpresentaties voor nieuwe titels. Deze presentaties vormen een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe titels als eerste te bemachtigen. Bovendien biedt iedere presentatie middels lezingen of gesprekken met de auteur een schat aan achtergrondinformatie.

__________________________________________________________

Uitgeverij Asoka nodigt u van harte uit voor de feestelijke boekpresentatie van het


Zen Zien Tekenen

Inspiratieboek


op zaterdagmiddag 13 mei

in het Museum voor Religieuze Kunst (MRK)

Veghelsedijk 25, Uden

 

 

Zen Zien Tekenen is ontwikkeld door Frederick Franck als een actieve vormvan zenmeditatie waarbij je al tekenend in direct en diep contact komt met de werkelijkheid om je heen. Zen Zien Tekenen brengt rust, vrijheid en een vollediger aandacht voor het leven. Zoals Franck zegt:


‘Het is een onvergetelijke en wonderbaarlijke ervaring 

om eens op te houden rond te rennen,

rustig in het gras te gaan zitten en het oog toe te staan

een wilg te zien, een wolk, een blad…’


Nelleke Metselaar, samensteller en auteur van dit boek, in haar dagelijks leven communicatie- en organisatiecoach, werd tien jaar geleden gegrepen door het Zen Zien Tekenen en werkt sinds die tijd ook aan het meer bekend maken van deze vorm van tekenmeditatie in Nederland.Het 
Museum voor Religieuze Kunst in Uden is de gastheer voor deze presentatie – mede vanwege een project Zen Zien Tekenen dat wordt gehouden van half juni tot half juli 2017. Dit project bestaat uit workshops, lezingen en films en kleine tentoonstelling van tekeningen uit het boek. Meer informatie: www.MRK.nl of www.zenzientekenen.nl.


Programma


15.00 Ontvangst met koffie en thee


15.30 Welkomstwoord Gerolf T’Hooft (Asoka)


15.40 Nelleke Metselaar over totstandkoming van het boek


15.55 Muzikaal intermezzo


16.05 Gesprek over de ‘mystiek van het tekenen’


16.25 Afsluiting door Wouter Prins, conservator van het MRK


16.30 Samenzijn met drankje, signeren en verkoop boeken


17.00 Einde


NB: Gasten worden gevraagd om evt. museumjaarkaart (of andere kortingskaart) mee te nemen. Bovendien kunt u vóór 15.00 uur tegen een gereduceerde toegangsprijs van €5,- (of kosteloos met MJK) het museum bezoeken.

___________________________________________________________________


De Oosterse en Westerse Verlichting in de praktijk. Van 3 t/m 7 juli 2017, een week boeiende colleges over wat De Verlichting ons heeft gebracht, met veel bekende auteurs als inleiders, zoals Joke Hermsen, Michel Dijkstra, Miriam van Reijen, Paul van Tongeren en Woei-Lien Chong. De zen filosofie week wordt gehouden op de Radboud Universiteit te Nijmegen.


 

Aanmelding uitsluitend mogelijk via deze link…