evenementen

Uitgeverij Asoka organiseert regelmatig feestelijke boekpresentaties voor nieuwe titels. Deze presentaties vormen een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe titels als eerste te bemachtigen. Bovendien biedt iedere presentatie middels lezingen of gesprekken met de auteur een schat aan achtergrondinformatie. 


Hieronder een overzicht van de eerstkomende boekpresentatie

 

__________________________________________________________


Terug naar de markt

boeddhisme in het dagelijks leven

 

van auteur Joost van den Heuvel Rijnders i.s.m. co-auteur Eveline Brandt

 

op zondagmiddag 26 februari in De Kargadoor, het sociaal-cultureel activiteitencentrum aan de Oudegracht 36, in het centrum van Utrecht (op loopafstand van Utrecht CS).


Terug naar de markt is het resultaat van een persoonlijke zoektocht naar het integreren van de oeroude leer van de Boeddha in het Westen. Aan de hand van vaak humoristische persoonlijke voorbeelden uit het dagelijks leven – van de voetbaltribune tot leerlingen met kauwgom in de klas – laat de auteur de lezer zien dat de eeuwenoude levenslessen van de Boeddha even tijdloos als universeel zijn.

 

Kenmerkend is een nuchtere en praktische benadering van meditatie waarbij de auteur put uit de verschillende boeddhistische tradities, twintig jaar persoonlijke oefening en de vele retraites en andere cursussen die hij heeft begeleid in Nederland en België.


Het is een aanrader voor een ieder die met meditatie en mindfulness in aanraking is gekomen.


Joost van den Heuvel Rijnders verbleef drie jaar in boeddhistische meditatiekloosters in Nepal en Birma. Na het kloosterleven keerde hij weer ‘terug naar de markt’. Terug naar de markt is een metafoor uit de Japanse zentraditie en staat voor het oefenen en toepassen van meditatie in het dagelijks leven. Voor de auteur betekende dit na zijn langdurig verblijf in Azië een terugkeer naar een leven als geschiedenisleraar in het voortgezet onderwijs, een liefdesrelatie en een vol gezinsleven, en tweewekelijks een plek op de voetbaltribune. 

 

Programma

14:00 Inloop met muziek (hangdrum) van Hans van der Haak

14:15 Welkomstwoord door Gerolf T'Hooft (Uitgeverij Asoka)

14:30 Lezing van Joost van den Heuvel Rijnders (inzichtmeditatie.com)

15:15 Korte theepauze met muziek

15:30 Panelgesprek over boeddhisme in het dagelijkst leven o.l.v. Eveline Brandt met:

Paul Loomans (zenmonnik, De Stressontknoping)

Rob Brandsma (Centrum voor mindfulness,schrijver)

Mieke Verhagen (Insento.nl, verbonden aan het Boeddhistisch Centrum Haaglanden)

Ook de zaal is uitgenodigd deel te nemen aan het gesprek.

16:30 Afsluiting, samenzijn, signeren en verkoop boeken

17:00 Einde

 

I.v.m. het beperkt aantal plaatsen is het niet langer mogelijk u aan te melden voor deze presentatie. Wel is het mogelijk om op de wachtlijst geplaatst te worden.

Meer informatie en contact: Uitgeverij Asoka: 0180-313377, info@milinda.nl