Stilstaan bij je zelf


Jiddu Krishnamurti


categorieën:   Filosofie / Krishnamurti / Persoonlijke ontwikkeling / Psychologie
isbn: 9789062711611
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 256
druk: 1
vertaler: Marianne Bellingwout
verschijningsdatum: 13 aug 2021
eerste uitgave: Reflections on the Self
status:  Leverbaar
prijs: € 24,95

Stilstaan bij je zelfbevat fragmenten uit Krishnamurti’s werk die gaan over menselijke emoties, het zelf en zelfidentificatie, onderzoek, en de zuivere observatie die leidt tot psychologische bevrijding. Hoewel de selectie in dit boek in eerste instantie was bedoeld voor filosofiestudenten, zal een geïnteresseerde lezer ontdekken dat de gekozen fragmenten rechtstreeks betrekking hebben op de existentiële zaken waarmee wij elke dag worden geconfronteerd.

Zoals redacteur Raymond Martin (voormalig hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Maryland, V.S.) in zijn voorwoord zegt: ‘… Veel van wat Krishnamurti zegt is enorm relevant voor de filosofie. Die relevantie zit hem niet in het feit dat hij theorieën voorstelde, of bestaande theorieën analyseerde. Krishnamurti legt de focus op inzicht. Zijn kracht als leraar is dat hij dat faciliteert.’

De spiegel van onszelf die Krishnamurti ons in dit boek voorhoudt is van essentieel belang voor iedereen die creatief wil omgaan met een innerlijk leven vol tegenstrijdige gedachten en emoties, en de zoektocht naar vrijheid en geluk. Zijn woorden zijn nog altijd relevant, zijn wijsheid tijdloos.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.