Oog in oog met jezelf

Gouden Lijst

Martin Kalmthout


categorieën:   Persoonlijke ontwikkeling / Psychologie
isbn: 9789062711277
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 160
druk: 1
verschijningsdatum: 31 mrt 2017
status:  Leverbaar
prijs: € 18,95
prijs e-book: € 8,99
ledenprijs e-book: € 7,19

Psychotherapeut Martin van Kalmthout is ervan overtuigd dat zelf een ‘goed’ leven leiden het beste is wat je kunt bijdragen aan een betere wereld. Als je met jezelf aan de slag gaat, heeft dit een uitstraling op je directe omgeving, maar ook op de verdere wereld: het kan het verschil maken bij alles wat je daar doet.


Oog in oog met jezelf gaat over persoonlijke verandering. Het is een uitnodiging om door zelf te denken, te zoeken en te ervaren te komen tot inzicht en verandering.

 

Beginnend met de psychologische wortels van de ellende in de wereld, richt het boek zich vervolgens op de vraag wat je leven de moeite waard maakt en hoe je dat zelf in je eigen leven kunt realiseren.

 

De afzonderlijke hoofdstukken kunnen goed apart gelezen en herlezen worden. Je kunt het boek openslaan, een onderwerp kiezen en stilstaan bij de vraag wat de tekst bij je oproept en concreet voor je betekent.

 

Diepgaand persoonlijk psychologisch onderzoek gaat in dit boek hand in hand met een speurtocht naar wat wezenlijk en blijvend is in het leven.

 

Oog in oog met jezelf kwam aan bod in deze nieuwsbrief…

NBD | Biblion 27 juni 2017

Dit boek is geschreven door psychotherapeut dr. Martin van Kalmthout en getuigt van zijn interesse in het werk van de psychotherapeut Carl Rogers en dat van Jiddu Krishnamurti (1895 - 1986), de uit India afkomstige spiritueel leraar. In dit kader wordt het ‘religieuze’ niet langer beschouwd als het exclusieve domein van de traditionele religies, maar als een inspiratiebron voor iedereen die op eigen kracht op zoek gaat naar de zin van zijn bestaan.

 

Het boek bevat korte essays (die steeds beginnen met een praktijkvoorbeeld), die aanzetten tot een eerlijk psychologisch zelfonderzoek en speurwerk naar het wezenlijke in het leven. Het overwegende motto is: zelf een ‘goed’ leven leiden is het beste dat je kunt bijdragen aan een betere wereld. Zelfkennis gebeurt aan de hand van thema’s als: geweld, relaties, dood, liefde, geluk en een betere wereld.

 

De in een prettige stijl en op een vlotte manier geschreven afzonderlijke hoofdstukken, die apart gelezen en herlezen kunnen worden, vormen samen een harmonisch geheel. Een fijn boek, geschikt voor iedereen die van zijn leven het beste wil maken. 

Login of registreer om een recensie toe te voegen.