Geïnspireerd door Krishnamurti (e-book)

Gouden Lijst
10 openhartige gesprekken


isbn: 9789062711260
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 167
druk: 1
verschijningsdatum: 18 nov 2014
status:  Leverbaar
prijs e-book: € 8,99
ledenprijs e-book: € 7,20

De ervaring met kwalitatief onderzoek inspireerde Marina Kuyper om mensen te interviewen over vragen als: wat maakt dat mensen zich zo lang en intensief in het werk van Krishnamurti verdiepen? Wat zouden deze mensen kunnen vertellen over de inzichten die zij hierdoor hebben verkregen? Welke implicaties heeft deze benadering gehad voor hun dagelijks leven?

Tien gesprekken werden gevoerd met mensen uit Engeland, Zwitserland, Nederland, India en Thailand. Het gaat om mensen met zeer verschillende achtergronden die al vele jaren intensief met het gedachtengoed van Krishnamurti bezig zijn zoals een professionele voetballer, een psychotherapeut, een fysicus, een kok, een leraar en een schrijfster. Sommige geïnterviewden leefden jaren in de nabijheid van Krishnamurti. Ze vertellen zeer open en op een toegankelijke manier over wat Krishnamurti voor hen betekent heeft. Ieder benadrukt weer een ander facet of een andere essentie. In de interviews wordt ook zichtbaar en concreet gemaakt hoe deze benadering vorm kan krijgen in het leven. Voor alle geïnterviewden waren de consequenties verstrekkend.

Jiddu Krishnamurti  (1895-1986) kan worden gerekend tot een van de meest oorspronkelijke en radicale denkers van de 20ste eeuw. Tot aan zijn dood reisde hij de wereld af om toespraken te houden met geen andere bedoeling dan mensen geheel en onvoorwaardelijk vrij te maken.

Dr. Marina Kuyper (1949) was jarenlang huisarts en onderzoeker. Zij maakt deel uit van het dagelijks bestuur van de Stichting Krishnamurti Nederland en is redacteur van het bulletin In feite van deze stichting.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.