Klaar voor het leven

Gouden Lijst

Jiddu Krishnamurti


categorieën:   Krishnamurti / Filosofie (algemeen)
isbn: 9789062711222
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 192
druk: 1
vertaler: Hans van der Kroft
verschijningsdatum: 11 nov 2016
eerste uitgave: Life Ahead
status:  Leverbaar
prijs: € 22,75
prijs e-book: € 8,99
ledenprijs e-book: € 7,19

Opvoeding staat centraal in Krishnamurti’s levensvisie en komt als thema voortdurend terug in zijn werk. In Klaar voor het leven zijn een reeks toespraken gebundeld die speciaal gericht zijn tot leerlingen, ouders en leraren. Krishnamurti bespreekt er een groot aantal onderwerpen die vooral van betekenis zijn voor wie aan het begin van zijn of haar leven staat, of die op enig moment het leven een nieuwe wending wil geven. Zo waarschuwt hij voor de gevaren van competitie die, gedreven door angst, ons hindert om volledig open te staan voor nieuwe ervaringen, of wijst hij op de noodzaak van lichamelijke gezondheid als voorwaarde voor een heilzaam evenwicht tussen lichaam, geest en gevoel. Maar ook de waarde van het alleen zijn, het leren begrijpen van zowel de bewuste als de onbewuste geest opdat ze elkaar niet voortdurend in de weg zitten en het belangrijke onderscheid tussen concentratie en aandacht, en tussen kennis en ervaring komen in deze teksten uitgebreid aan bod.

Zoals meestal worden Krishnamurti’s toespraken gevolgd door een spontane reeks vragen en antwoorden, die de vele facetten van het onderwerp op een vaak verrassende manier verder uitdiepen en toelichten.

 

Klaar voor het leven bevat uitsluitend niet eerder in Nederland verschenen toespraken!

 

Klaar voor het leven kwam aan bod in deze nieuwsbrief. 

A.P.Z. 2 mei 2018

Fantastisch boek, die iedere ouder zou moeten lezen. Het maakt ook goed duidelijk wat angst in elk gebied van je leven doet. Wat de oorzaken van oorlogen, haat, religies, ideologieën, ambities die je verlammen als jongere, zijn, alleen al door onze manier van denken. Waarom je geen leiders moet volgen, maar je eigen pad des leven beter kan volgen. Zeer verhelderend voor je kijk op het ware leven, zoals die bedoelt is voor de mensheid. Kopen!

NBD | Biblion 28 februari 2017

Wat is de zin van de opvoeding? Waarom weerhoudt angst ons van volledig leven? Waarom zijn we bang voor de dood? Hoe kunnen we een gelukkig leven leiden? In dit boek uit 1987 komt de spirituele leraar Jiddu Krishnamurti, geboren in 1895 in Zuid-India, die juist geen leraar of goeroe wilde zijn, aan het woord. Het bevat toespraken speciaal gericht aan zijn leerlingen, ouders en leraren.

 

Via vraagstellers probeert de auteur met wedervragen mensen aan het denken te zetten. Hij plein voor handelen dat ontstaan is uit inzicht in het hele proces van het leven. Vrijheid van geest onstaat dán pas als er geen angst is. Daarvoor is een totale omwenteling in de menselijke geest zelf nodig. Krishnamurti studeerde in Engeland en hield gedurende meer dan zestig jaar toespraken over het leren en het zoeken naar betekenis in het leven over de gehele wereld. Hij overleed in 1986.

 

Bevat een register van vragen, een verklarende woordenlijst en informatie over de Stichting Krishnamurti Nederland.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.