Leven zonder gisteren of morgen

Gouden Lijst

Jiddu Krishnamurti


categorieën:   Krishnamurti / Filosofie (algemeen)
isbn: 9789062711185
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 176
druk: 2
vertaler: Hans van der Kroft
verschijningsdatum: 22 okt 2015
eerste uitgave: As one is
status:  Uitverkocht
prijs: € 16,95
prijs e-book: € 8,99
ledenprijs e-book: € 7,19

"Als je wilt ontdekken wat waarheid is, moet je volkomen vrij zijn van alle religies, van alle conditioneringen, van alle dogma's, van alle vormen van geloof, van iedere vorm van gezag dat erop gericht is dat je je aanpast, wat in wezen betekent dat je totaal alleen staat en dat is heel moeilijk..."

 

Met Leven zonder gisteren of morgen verschijnen voor het eerst in het Nederlands acht toespraken die Krishnamurti hield in 1955 in Ojai, Californië. In het eerste decennium na de Tweede Wereldoorlog spreekt hij wereldwijd voor een zeer geïnteresseerd publiek dat – geraakt door de stoffelijke en geestelijke verwoestingen van de oorlog en gericht op een nieuwe toekomst – openstaat voor frisse ideeën en nieuwe idealen die helpen die toekomst vorm te geven.

Onder het loof van de altijdgroene eikenbomen in Ojai bespreekt Krishnamurti uiteenlopende thema’s: de betekenis van dromen, toenemende jeugdcriminaliteit, het leven na de dood, opvoeding enz.; heel concrete onderwerpen waar men niet alleen toen, maar ook nu nog steeds mee worstelt. In de roes van de wederopbouw klinkt echter ook zijn kritische stem: enorme progressie op het gebied van productiviteit, wetenschap en techniek betekent niet automatisch een vooruitgang in de richting van werkelijke innerlijke vrijheid. Alleen wie scherp en helder de eigen conditioneringen in beeld krijgt en onderzoekt, is in staat zich aan de tredmolen van illusies te onttrekken en echt in vrijheid te leven.

In Leven zonder gisteren of morgen gaat Krishnamurti ook uitgebreid en steeds verhelderend in op vragen van toehoorders.

 

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.