Gevoelens komen en blijven


Oefeningen in mindfulness

Nick Blaser


isbn: 9789060307298
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 96
druk: 1
vertaler: Marijke Koekoek
verschijningsdatum: 10 okt 2012
eerste uitgave: Wie geht es mir jetzt?
status:  Leverbaar
prijs: € 18,25

Behoefte aan een frisse kijk op het leven? Gevoelens komen en blijven leert je anders om te gaan met je gevoelswereld. Centraal staat een oefening in mindfulness: wees stil en neem waar wat je voelt, beschrijf je gevoelens en laat ze toe. Via deze zelfwaarneming kom je in contact met je belangrijkste navigatiesysteem: je gevoelswereld.

 

Zelfwaarneming laat je inzien dat je allerlei soorten gevoelens hebt: actuele en oude, eigen en vreemde en goed waarneembare en nauwelijks zichtbare. Met deze kennis kun je de gevoelswereld zelf vormgeven op zo’n manier dat je je hierin op je gemak voelt.

 

Gevoelens komen en blijven besteedt ook aandacht aan gevoelens in relatie tot je omgang met anderen. Blaser geeft verschillende voorbeelden van hoe je de gevoelens van anderen kunt waarnemen of hoe je jouw gevoelens aan anderen kunnen laten weten.

  • Nieuw inzicht in je gevoelswereld
  • Oefening in mindfulness
  • Praktisch en prettig leesbaar
 

NBD Biblion (A. C. Polkerman) 21 januari 2013

Een inspirerend boek over het omgaan met gevoelens op basis van duidelijke oefeningen in mindfulness. De auteur is psychiater en laat zien hoe belangrijk gevoelens zijn als navigatiesysteem om onszelf en de omgeving waar te nemen en betekenis te geven. Om toegang te krijgen tot deze binnenwereld is het essentieel om stil te staan bij de gewaarwordingen van het huidige moment, ze te benoemen en vervolgens te aanvaarden.

 

Door oefeningen en zelfwaarneming ontstaat er een mogelijkheid om de gevoelswereld actief vorm te geven en op die manier kleur en inhoud te geven aan het dagelijks leven. Tevens leert de auteur de lezer om onderscheid te maken tussen oude, onverwerkte gevoelens en nieuwe gewaarwordingen. 

 

De titel van dit boek is misschien niet direct aansprekend, maar geeft wel een treffende samenvatting van de inhoud. Gevoelens komen, maar verdwijnen niet zomaar en kunnen levenslang blijven bestaan. Door ze serieus te nemen en niet te ontkennen of te verdringen, zullen ze vertrouwde en richtinggevende levensbegeleiders blijken te zijn. Bevat literatuuropgave en korte info over de auteur. 

Login of registreer om een recensie toe te voegen.