Zo ben ik ... en jij bent anders


Duidelijke grenzen verdiepen een relatie

Nick Blaser


categorieën:   Gezondheid / Persoonlijke ontwikkeling / Liefde en relaties / Psychologie
isbn: 9789060306987
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 144
druk: 2
vertaler: Estrella Carstens
verschijningsdatum: 07 sep 2021
status:  Leverbaar
prijs: € 19,25

Als relatietherapeut laat Nick Blaser zien hoe partners elkaar beter kunnen aanvoelen als zij gericht aandacht hebben voor elkaars grenzen. Door het bewust worden van onze grenzen kunnen wij meningsverschillen, gekwetstheid en overbalasting vroegtijdig voorkomen.

Vaker dan wij ons beseffen bemoeien we ons met zaken die ons niet aangaan en overschrijden we andermans grenzen. Maar dit werkt juist tegen ons en is ongewenst omdat we de ander met onze voorstellingen, problemen of emoties belasten. Dit zijn typisch situaties waarin beide partijen plotseling merken dat er iets doms of onhandigs is gebeurd. De relatie is verstoord en niemand weet wat er nu eigenlijk precies aan de hand is.

Nick Blaser maakt in deze tweede herziene druk dergelijke ongewuste communiatieprocessen inzichtelijk met behulp van een nieuw communicatiemodel. Hierdoor begrijpen partners beter wat er, vaak onbewust, tussen hen speelt, worden ze gevoeliger voor elkaars persoonlijkheid, voor hun eigen en andermanse grenzen en lukt het steeds beter het dagelijks leven aandachtig en vredig vorm te geven.

 

DE RELATIE IS VERSTOORD, MAAR WAT IS ER NU EIGENLIJK AAN DE HAND?

zie ook: https://www.ikgrensbewustzijn.nl/images/folders/2021-%20najaar%20Masterclass%20grenzen%20stellen%20met%20compassie.pdf

 

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.