Zo ben ik ... en jij bent anders


Duidelijke grenzen verdiepen een relatie

Nick Blaser


categorieën:   Gezondheid / Persoonlijke ontwikkeling / Liefde en relaties / Psychologie
isbn: 9789060306987
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 144
druk: 1
vertaler: Estrella Carstens
verschijningsdatum: 05 nov 2008
datum herhaling: 05 nov 2008
status:  Leverbaar
prijs: € 19,25

Partnerrelaties kunnen gevoelige klappen oplopen als we onbewust en ongewild grenzen overschrijden. Als relatietherapeut laat Nick Blaser zien hoe partners elkaar beter kunnen aanvoelen als zij meer gericht aandacht hebben voor elkaars grenzen. Door het bewust worden van onze grenzen kunnen wij meningsverschillen, gekwetstheid en overbelasting vroegtijdig in de kiem smoren.

 

Vaker dan we beseffen, bemoeien we ons met zaken die ons niet aangaan en overschrijden we andermans grenzen. Maar dit werkt juist tegen ons en is ongewenst, omdat we de ander met onze voorstellingen, problemen of emoties belasten. Dit zijn typisch situaties waarin beide partners plotseling merken dat er iets doms, iets onhandigs is gebeurd. De relatie is verstoord en niemand weet precies wat er aan de hand is. 

 

De auteur maakt dergelijke onbewuste communicatieprocessen inzichtelijk met behulp van een nieuw communicatiemodel. Zo begrijpen partners beter wat er, vaak onbewust, tussen hen speelt, worden ze gevoeliger voor elkaars persoonlijkheid, voor hun eigen en andermans grenzen en lukt het steeds beter het dagelijks leven aandachtiger en vrediger vorm te geven.

 

Klik hier voor meer informatie over het volgen van een masterclass bij Nick Blaser (datum volgt z.s.m.)

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.