Handboek Jin Shin Jyutsu


Japanse geneeskunst als sleutel tot een gezonde energiebalans

Alice Burmeister, Tom Monte


categorieën:   Alternatieve geneeswijzen / Gezondheid
isbn: 9789062290581
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 192
druk: 10
vertaler: Ans K. de Vries
verschijningsdatum: 01 feb 2023
eerste uitgave: The Touch of Healing- Energizing Body
status:  Leverbaar
prijs: € 22,75

Jin Shin Jyutsu is een oude Japanse geneeskunst die gericht is op het bevorderen of herstellen van het energie-evenwicht in het lichaam door met de vingers en handen spanning te verminderen, emotioneel evenwicht te scheppen, pijn te verlichten en de klachten van acute of chronische aandoeningen te verzachten. Nadat het in Amerika was geïntroduceerd door een leerling van de wijze Japanse geneeskundige Jiro Murai heeft Jin Shin Jyutsu in de westerse wereld grote indruk gemaakt door de buitengewoon heilzame werking.

 

Met behulp van Jin Shin Jyutsu is het onder andere ook mogelijk geworden de concentratie te vergroten, het geheugen te versterken, vermoeidheid te verminderen of het bewustzijn te verscherpen.

 

Dit helder geschreven handboek (bij de 7e druk in 2016 is deze titel volledig herzien) bevat gedetailleerde aanwijzingen voor de beoefening van Jin Shin Jyutsu, zowel bij eigen klachten als bij die van anderen. Jin Shin Jyutsu richt zich op de onderliggende oorzaken van ziekten en kan zonder risico worden gecombineerd met een andere geneeswijze of medicatie.

 

In dit boek zijn technieken opgenomen voor tientallen concrete klachten die het algemeen welbevinden zal doen toenmenen. De meeste behandeltechnieken zijn zo subtiel en onopvallend dat ze heel goed tijdens een vergadering, op straat of onderweg kunnen worden toegepast.

 

Het Handboek Jin Shin Jyutsu is een veel omvattend werk over deze aloude Japanse geneeskunst die verrassend gemakkelijk te leren is en zo voor iedereen de sleutel kan zijn tot een gezonde energiebalans.

NBD | Biblion 14 oktober 2016

Praktische handleiding om lichamelijk en emotioneel evenwicht te hervinden door eenvoudige aanrakingen en een bewuste ademhaling. De grondprincipes worden beschreven, de negen 'dieptes' waarop wij ons bevinden, met hun geneesmogelijkheden, de energiestromen en hun deblokkeringspunten. Elk van deze punten kan bij de juiste behandelwijze ook een psychische doorbraak betekenen.

 

Vervolgens wordt uitgebreid ingegaan op de orgaanstromen (meridianen) en de tijden waarop dit netwerk 24 uur per dag voedende energie naar alle lichaamsdelen voert. Eenvoudige dagelijkse oefeningen (het vasthouden van punten, vingers en tenen) kunnen bij tal van klachten de harmonie herstellen.

 

Het boek eindigt met praktische gegevens omtrent cursussen en een register. Overzichtelijk boek van een aanrakingsvorm die in eerste instantie makkelijker te leren valt dan de vergelijkbare drukpuntmassage of shiatsu. Veel tekeningen, waarvan vooral die van de orgaanstromen tamelijk onduidelijk zijn. De bibliografie bevat slechts twee titels van een vrouw met dezelfdfe achternaam als de eerste auteur.

 

Login of registreer om een recensie toe te voegen.