Do-In

Gouden Lijst
Tao-yoga voor gezondheid en energie + download

Lilian Kluivers


categorieën:   Alternatieve gezondheid / Yoga
isbn: 9789060307434
uitvoering: boek + downloads
aantal pagina's: 184
druk: 5
verschijningsdatum: 15 jul 2024
afspeeltijd: 80 minuten
status:  In herdruk
prijs: € 29,95
prijs e-book: € 14,95
ledenprijs e-book: € 11,95

In een tijd waarin bijna iedereen het druk heeft en de lat hoog legt voor zichzelf is het de kunst om je gezond, rustig, ontspannen en in balans te voelen. Do-In is voortgekomen uit het taoïsme. Volgens deze filosofie is de wereld een eenheid waarin alles energie is, ook de mens. Deze energie is altijd in beweging.

 

Do-In is een effectieve vorm van yoga om vanuit je innerlijke kracht en rust in de hectische maatschappij te staan. Do-In, tao-yoga voor gezondheid en energie is een kennismaking met de principes van de oosterse geneeswijzen. Lilian Kluivers gaat in op de werking van de meridianen in combinatie met Do-In-oefeningen. De combinatie van inzicht en praktische programma’s voor de zelfbeoefening met strekkingen, zelfmassage en zelfacupressuur zijn voor iedereen geschikt. Do-In draagt bij aan meer energie en gezondheid, ongeacht ervaring of flexibiliteit.

 

Het boek is inclusief een praktische introductie op Do-In, twee oefenseries en een geleide meditatie van 80 minuten, Nederlands én Engels gesproken! Deze bestanden zijn gratis te downloaden met de actiecode die vermeld wordt op pagina 4 van het boek.


E-book = fixed layout epub


Do-In werd besproken in deze nieuwsbrief.

NBD | Biblion 24 maart 2017

Beschrijving van de uit China afkomstige taoïstische bewegingsvorm Do-In, een onderdeel van de oosterse geneeswijzen waarin men ervan uitgaat dat de wereld een eenheid is. Alles, dus ook de mens, bestaat uit (levens)energie, ook wel prana genoemd. Inzicht hebben en weten om te gaan met de stroom van deze energie houdt de mens gezond. Een en ander is te beïnvloeden met oefeningen en voeding. Er wordt uitleg gegeven over hoe prana zich in het lichaam en de geest manifesteerd. De auteur legt uit hoe prana door zogeheten meridianen stroomt en geeft oefeningen om deze in balans te houden. Het geheel gaat vergezeld van duidelijke tekeningen en matige zwart-witfoto's. ZElfmassage, ademtechnieken en meditatie komen aan bod en er zijn een paar oefenprogramma's opgenomen. 

 

Een mooie handleiding, geschikt voor mensen die reeds bekend zijn met Do-In, voor verschillende bewegingstherapeuten en voor hen die zich interesseren in oosterse geneeswijzen. Voorin een inleiding en een voorwoord van de auteur. Achterin informatie over de auteur, adressenvan verschillende instellingen, een verklarende woordenlijst en een register. 

Login of registreer om een recensie toe te voegen.