U kunt met iDeal betalenmilindaplus verzendt via TNT

Tussen Dender en Mark


landschap in beweging

Eric Cosyns


categorieën:   Geschiedenis algemeen / Mens en maatschappij
isbn: 9789080836570
uitvoering: gebonden met stofomslag
aantal pagina's: 316
druk: 1
verschijningsdatum: 05 mei 2022
status:  Leverbaar
prijs: € 40,00

Tussen de Vlaamse Ardennen en het Pajottenland, op een boogscheut van de Europese hoofdstad, ligt een gebied met zeldzame troeven en een eigen dynamiek. De veelzijdige landschappen met fraaie natuurgebieden baden er in stilte. Ze nodigen uit om er doorheen te wandelen of te fietsen.

Deze iconische streek tussen Dender en Mark vormt het onderwerp én de scène van dit kijk- en leesboek. Het neemt je mee op een tijdreis die zowat 70.000 jaar geleden start in het oerlandschap van de Congoberg: hier zijn de eerste signalen van menselijke aanwezigheid ontdekt. De tocht gaat verder langs de samenvloeiende rivieren Dender en Mark met hun productieve meersen. Langs eeuwenoude kouters krijg je zicht op het gevarieeerde landgebruik: de impact van mensenhanden doorheen de tijd. De bossen, vroeger van onschatbare waarde, zijn nu hotspots van bijzondere natuurwaarden. 

De landschapsverhalen zijn gebaseerd op uitgebreide, vaak versnipperde kennis van historici, archeologen, natuurwetenschappers en -liefhebbers nagelaten in talrijke geschriften en databanken. Eigen waarnemingen door de auteurs, gepaard aan zelfstandig natuur- en historisch onderzoek, maken van dit boek een levende ervaring.

Het landschap is voortdurend in beweging. Redenen genoeg om ook de meest recente ingrepen en plannen te belichten, samen met nieuwe perspectieven die zich aandienen. Talrijke oude en actuele foto’s, kaarten en krantenknipsels, afgewisseld met vijf adembenemende uitklappanorama’s van topfotograaf Patrick De Spiegelaere, illustreren onderweg de vele facetten van dit precieuze landschap.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.