U kunt met iDeal betalenmilindaplus verzendt via TNT

De Schatkamer


Reflecties en beschouwingen over religie en spiritualiteit

Nelleke Metselaar


categorieën:   Religie algemeen / Spiritualiteit (algemeen) / Persoonlijke ontwikkeling
isbn: 9789056703622
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 160
druk: 1
verschijningsdatum: 01 sep 2016
status:  Uitverkocht
prijs: € 14,95

Is er een plek voor de ziel in ons lichaam? Hoe dachten de oude filosofen over de helende werking van muziek? Wie waren de gnostici? Waren de christenen altijd zo dogmatisch? Waarom leidt religie vaak tot conflicten? Zijn kunst en muziek de talen waarin spiritualiteit kan worden uitgedrukt en ervaren?

In een reeks korte reflecties gaat de schrijfster op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. Op haar inspirerende zoektocht ontsluit zij voor de lezer een rijke schat aan literatuur van filosofen, mystici en zenmeesters. Veel van haar thema’s en onderwerpen zijn geïnspireerd door de boeiende colleges aan de jonge en bruisende Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht.

 

Een verslag van een persoonlijk leerproces, dat getuigt van een diepe voldoening en plezier in de kennismaking met verschillende spirituele tradities van de mensheid. Het maakt voelbaar hoe urgent de tijdloze inzichten van de wijsheid tradities zijn voor ons leven van alledag. Een fijn en leerzaam boek!

— Dr. Hein van Dongen, filosoof en auteur van Bergson en Wilde beesten in de filosofische woestijn

 

Een boeiend en openhartig relaas van studie ervaringen Zo is studeren niet alleen het leren van buiten maar vooral ook het kijken naar binnen. Aanbevolen!

— Dr. Jacob Slavenburg, cultuurhistoricus en auteur van vele boeken over o.a. westerse esoterie.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.