U kunt met iDeal betalenmilindaplus verzendt via TNT

over de auteur

Dick Verstegen

Dick Verstegen (1940) is zenleraar/opleider bij Zen.nl/Zentrum en personal coach. Hij heeft een eigen zendo in de regio Nijmegen. In 2000 richtte hij Zazen Foundation (Stichting Zazen) op, waarin hij zijn eigen zencentrum in Duizel – en later ook Eindhoven – onderbracht. In dit centrum kregen na enkele jaren ca. honderd cursisten per week zentraining in introductie- en doorgaande groepen. Na ontbinding van de stichting is het centrum in 2007/8 overgenomen door zijn codocenten Wanda Sluijter (Eindhoven) en Astrid de Keulenaar (Duizel). Tussen 2007 en 2009 reisde Verstegen met zijn partner Ellen Deimann ruim 15 maanden in Nepal en India.
Verstegens zentraining startte in 1989. Hij volgde les en sesshins bij verschillende leraren. In 1996 begon hij een zenlerarenopleiding bij Rients Ranzen Ritskes die daarin destijds samenwerkte met de Japanse zenmeester Sokun Tsushimoto, voormalig abt van het Buttsu-ji zenklooster nabij Hiroshima in Japan. Verstegen verbleef daar enige tijd voor zenstudie. In de traditie van zijn leraren Hirata roshi en Tushiumoto roshi verleende Ritskes in 2003 leerbevoegdheid aan Verstegen. In 2010 werd Verstegen tot osho gewijd. Bij ZIN in Vught, het klooster voor zingeving en werk, was hij van 2002 tot 2007 coördinator voor zen- en bezinningsprogramma’s.
Van 1961 tot 2001 was hij journalist bij verschillende dagbladen en vervulde hij vanaf 1980 in verschillende hoedanigheden de functie van hoofdredacteur bij de VNU-Dagbladengroep (nadien Wegener, thans Mecom). Bij zijn afscheid als journalist in 2000 schreef hij het boek Alleen maar nu, waarin hij veertig jaar journalistiek in een zenperspectief plaatst. Enkele jaren later verscheen van zijn hand het boek Zenboeddhisme, in 2009 in herziene vorm door Asoka uitgegeven onder de titel Zen – de sprong naar Nu. Hij was redacteur van de kwartaalbladen ZEN en Boeddhisme. Hij is medewerker van het boeddhistisch kwartaalblad Vorm & Leegte, waarin hij onder de titel Scherp van de snede vele jaren een vaste column had. Zijn derde ‘zenboek’ De tocht van het hart, is een credo dat voortkomt uit zijn eigen zoektocht.
Zie voorts www.dickverstegen.nl en www.zen.nl.

Ruimte zien

Asoka

€ 22,75bestel

Oh ja!

Van kijken naar zienAsoka

€ 14,95bestel