Opgroeien met Bach-bloesemremedies


Judy Howard


categorieën:   Alternatieve gezondheid / Bach-bloesemtherapie / Geschiedenis algemeen / Kinderen
isbn: 9789060306567
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 200
druk: 3
vertaler: H. Verhoeven
verschijningsdatum: 03 okt 2011
eerste uitgave: Growing up with Bach Flower remedies
status:  Leverbaar
prijs: € 22,75

Bach-bloesemremedies pakken op holistische wijze negatieve instellingen en stemmingen aan. Negatieve gemoedsgesteldheden staan niet alleen het levensplezier in de weg, maar hebben ook invloed op het ontstaan van lichamelijke, psychische en emotionele stoornissen.


Dr. Edward Bach, een gerenommeerd bacterioloog die zijn leven wijdde aan onderzoek naar de fundamentele oorzaken van ziekten, ontdekte de bloesemremedies. Dat is inmiddels bijna een eeuw geleden. Zijn 38 Bach-remedies worden bereid uit niet-giftige planten en kruiden die ieder voor zich passen op een specifieke persoonlijkheid, gemoedsgesteldheid of karaktereigenschap.


Opgroeien met Bach-bloesemremedies richt zich op het gebruik van de bloesems bij de groeiperikelen van kinderen, onderverdeeld naar de diverse levensfases van baby tot jongvolwassene. In de verschillende en telkens ingrijpende ontwikkelingsjaren kunnen de remedies veel hulp en steun geven - psychisch-emotioneel en lichamelijk. Iets wat in deze levensperioden, met hun vele mijlpalen, heel welkom is.


Opgroeien met Bach-bloesemremedies is bedoeld voor de ouders maar het heeft ook therapeuten, leraren, verpleegkundigen en in feite iedereen die in kinderen geïnteresseerd is, veel te bieden.


Judy Howard, internationaal erkend deskundige, is verbonden aan het officiële Bach Centre in Engeland.

Zij is auteur van o.a. Bach-remedies stap voor stap en, samen met Stefan Ball, Katten psychisch helen.

NBD | Biblion 15 juni 2010

Bach-bloesemtherapie is een methode die in de natuurgeneeskunde reeds jaren wordt toegepast. De methode, die ontwikkeld is door dokter Bach in Engeland, is gebaseerd op de toepassing van bloesempreparaten die speciaal worden ingezet om negatieve gemoedstoestanden te doorbreken. In dit boek wordt een ontelbaar aantal mogelijkheden aangereikt om op subtiele wijze kinderen vanaf hun geboorte tot aan de volwassenheid te helpen zich te ontwikkelen tot een gelukkig volwassen mens. Men moet wel inzicht hebben in de psychologie van de mens en zich realiseren dat men met therapeutische middelen werkt. Het beste is om begeleiding te krijgen van een therapeut, die met deze methode ervaring heeft of een goede cursus te volgen. Dit boek kan dan als leidraad gebruikt worden en is ook geschikt voor natuurgeneeskundigen die zich specifiek richten op kinderen. In de brede marge zijn thema's opgenomen zodat opzoeken makkelijk wordt. Deze thema's en de hoofdstuk- en paragraaftitels zijn in lila gedrukt. Tot slot is een literatuurlijst opgenomen, evenals enkele adressen in binnen- en buitenland en een uitgebreid alfabetisch register. Werkboek voor ouders en therapeuten die kinderen willen begeleiden met Bach-bloesems.

(Biblion recensie, E. Wannee-Immerzeel)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.