Genezing door bloemen*


Een eenvoudige en doeltreffende geneesmethode

Edward Bach


categorieën:   Alternatieve geneeswijzen / Bach-bloesemtherapie
isbn: 9789060303238
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 103
druk: 10
vertaler: H. Kaper
verschijningsdatum: 20 dec 2023
eerste uitgave: The Twelve healers/Heal Thyself/The Bach Remedies Repertory
status:  Leverbaar
prijs: € 19,25

De idee van individualisatie van het geneesmiddel voor elke zieke, die wij reeds bij Hippokrates aantreffen en die Samuel Hahnemann zo voortreffelijk uitgebouwd heeft tot de moderne homeopathie, vinden wij als richtsnoer terug in de therapie van Edward Bach. De boeiende homeopatische problematiek is nog verre van opgelost, hoewel de homeopatische genezingen in huidige moderne tijd niet meer zijn weg te denken. Wat wij wel weten is dat ieder homeopatisch middel bepaalde delen van onze ingewanden en weefsels tot een reactie aanzet en deze reactie heeft verreikende en heilzame gevolgen voor lichaam en ziel. In wezen wordt de herstellende werking die ons organisme heeft, door inname van het extract of het homeopatische geneesmiddel, extra geprikkeld waardoor het genezingsproces in gang wordt gezet.

 

De bloemenextracten van E. Bach zijn weliswaar slechts een van de parels van het homeopathisch snoer, maar niet minder waardevol. Wij hebben de bloemenextracten toegediend aan een bonte reeks van pati?nten: zoals bijvoorbeeld aan mensen met maag- en leverproblemen of aan mensen met meer typische of a-typische psychosomatische ziekten. En altijd konden wij een heilzame uitwerking op de fysieke ?n psychische gesteldheid en dus ook op het ziektebeeld registreren.

NBD | Biblion 10 januari 2018

Dr. Bach heeft uitgaande van de homeopathie een geneesmethode ontwikkeld die gebruikmaakt van bloemenextracten. De waarde van zijn therapie ligt hierin dat deze klachten doet verminderen of verdwijnen door disharmonieën in het karakter en negatieve stemmingen op te heffen. 

 

Het eerste deel Genees uzelf is een filosofische verhandeling. De auteur beschrijft het bestaan van een Schepper die weldadigheid en liefde uitstraalt. Ziekten worden voorkomen door in harmonie te leven met deze Schepper. Het tweede deel beschrijft achtendertig remedies, onderverdeeld in zeven groepen. Het derde deel bevat een repertorium en een beschrijving van bereidingsmethoden. 

 

Volgens Dr. Bach zijn de remedies volkomen onschadelijk en in combinatie met iedere andere therapie of geneesmethode te gebruiken. Een gemakkelijk geschreven boek voor hen, die zich interesseren voor deze zeer specifieke geneesmethode. Bevat tevens lijstjes met de Nederlandse en Engelse benaming van de remedies.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.