Uw gezicht liegt niet


Wat uw uiterlijk onthult over u en uw gezondheid

Michio Kushi


categorieën:   Gezondheid / Persoonlijke ontwikkeling / Psychologie
isbn: 9789060305249
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 94
druk: 5
vertaler: Piet Hein Geurink
verschijningsdatum: 07 jun 2006
eerste uitgave: Your face never lies
status:  Leverbaar
prijs: € 15,95

Een inleiding op oosterse diagnostiek – 5e herziene druk!

 

Een snelle blik in de spiegel kan veel vertellen over uw gezondheid. Alleen al uw gelaat onthult de meest uiteenlopende aspecten. Uw houding, teint, gelaatstrekken en handschrift kunnen zelfs nog meer vertellen. Tezamen weerspiegelen zij de potentiële levenskracht van uw aangeboren constitutie, de kwaliteit van uw voeding en de sterke en zwakke punten van uw inwendige organen.

 

Uw gezicht liegt niet is een inleiding op de oosterse wijze van diagnostiseren die afwijkt van de westerse methoden. De auteur, Michio Kushi, is bekend door zijn vele publicaties over oosterse macrobiotiek.

 

De oude oosterse diagnosekunst is behalve een hulp voor degenen die ziek zijn, een effectief middel om inzicht te verkrijgen in zichzelf, het eigen leven en de persoonlijke verhouding tot de natuur. Deze techniek heeft haar waarde in de loop van duizenden jaren bewezen. Zij stimuleert het observatievermogen en werpt zo al heel snel vruchten af voor het dagelijkse bestaan. Uw gezicht liegt niet biedt na een algemene inleiding in afzonderlijke hoofdstukken de toepassing van de diagnose op o.a. gelaat, ogen, mond, oren, haar huid, handen, stem en aanraking en gewoonten.

NBD | Biblion 15 juni 2010

Dit boek is samengesteld uit lezingen, die de auteur in de periode 1970-1973 hield voor de East West Foundation in Boston. Het is bedoeld als een inleiding op de Oosterse wijze van diagnostiseren en gericht op beoefenaars van medische beroepen. Bij het diagnostiseren spelen zowel de holistische benadering van de mens als de fysiognomiek als middel een rol. Fysiognomiek is de kunst om diverse lichaamskenmerken te beoordelen en daar conclusies uit te trekken.

De auteur vertelt over de polsslag, het gelaat, de samenhang tussen voedsel en ziekte, lichaamshouding, handschrift. De diverse onderdelen zijn verlucht met tekeningen waarin de verschillende betekenissen worden aangegeven. Aangezien wij Westerlingen de context en de filosofie van deze benadering niet kennen en het boek hier zeer summier in is, doen de korte voorbeelddiagnoses nogal zwart-wit aan. Bevat register en (onvolledige) bibliografie.
(Biblion recensie, Redactie.)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.