U kunt met iDeal betalenstuivenberg verzendt via TNT

Het Scrovegni-alternatief


Een persoonlijke geschiedenis van de moderne kunst

Francis Smets


categorieën:   Filosofie / Kunst
isbn: 9789493013001
uitvoering: Luxe paperback met illustraties
aantal pagina's: 160
druk: 1
verschijningsdatum: 08 okt 2018
status:  Leverbaar
prijs: € 24,95

Wat gebeurt er als we de kunst teruggeven aan het leven? De vraag wordt dan: welke impact heeft kunst op jouw bestaan? Kunstwerken hebben immers de kracht je aan te grijpen en diepgaand te veranderen; zij zijn een oefening in levenskunst. De geschiedenis van de moderne kunst reduceren tot een opeenvolging van ‘-ismen’ doet dan ook onvoldoende recht aan haar wezenlijk transformerende kracht. 

In Het Scrovegni-alternatief past kunstfilosoof Francis Smets dit op zichzelf toe. Tien hedendaagse kunstwerken hebben zijn leven ingrijpend veranderd. In dit boek beschrijft hij zijn persoonlijke ervaring van het langzaam ontwaken uit de existentiële vertwijfeling tot het ontdekken van ‘ware vreugde’. De auteur schrijft op die manier zijn eigen unieke geschiedenis van de moderne kunst en nodigt iedereen uit in zijn voetsporen te treden. 

Naast een inspirerend relaas van wat kunst in beweging kan brengen, is dit boek tevens een scherpe aanklacht tegen het dominante pact tussen kunst en massatoerisme. Het Scrovegni-alternatief is een pleidooi voor ‘weinig en langzaam’ in plaats van ‘veel en snel.’

 

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.