U kunt met iDeal betalenmilindaplus verzendt via TNT

Latifa


7 stappen naar vrije Wil

Michaël Derkse, Rosa Vendel


categorieën:   Meditatie / Soefisme
isbn: 9789062711314
uitvoering: Audio CD
verschijningsdatum: 21 apr 2017
afspeeltijd: 75 minuten
status:  Niet leverbaar
prijs: € 18,00

Voor het bestellen van een cd kunt u een bericht sturen naar: contact@michaelderkse.com

 

Latifa is een krachtige oefening. Er worden zeven stappen doorgegaan, die in feite hele natuurlijke stappen zijn van leven en veranderen. De zeven stappen zijn niet alleen innerlijk, ze zijn ook uiterlijk, fysiek. Elke stap is namelijk verbonden met een fysieke plaats in ons lichaam. Een bijzondere verbinding tussen ziel en lichaam. 

Michaël en Rosa nemen je door middel van woord en muziek mee, naar een diepere beleving van de weg van de Latifa. De Latifa is van oude herkomst. Eeuwenlang is ze mondeling overgedragen. Zoals door de tijden heen verhalen door troubadours werden bezongen en doorgegeven, zo werden ook de verborgen wegen en mysteries doorgegeven, van mens tot mens. De overdracht van deze weg gebeurde in de verborgenheid, binnen de muren van mystieke tradities en scholen. Zo is het ook binnen een mystieke school – een tariqat - aan Michaël Derkse overgedragen. Het is voor ons daarom heel bijzonder om deze traditie hiermee te mogen voortzetten.
 
Latifa betekent letterlijk 'verfijning': de weg van afstemming. Een beweging van binnen naar buiten, van zijn naar doen, van inspiratie naar realisatie. De Latifa beoefenen versterkt in ons de beweging van de scheppende mens. Scheppend kunnen zijn betekent tegelijk in staat zijn om met verandering om te gaan en verandering te realiseren. Om met tegenslag of teleurstelling om te kunnen gaan. Om aan het begin van de dag voor ogen te houden wat voor ons wezenlijk is om te gebeuren. En om te blijven herinneren waar het ons werkelijk om te doen is. De Latifa is een krachtige weg die aan alle concepten, dogma’s, -ismen voorbijgaat, recht naar de kern van wie elk van ons is.

Nu, in deze tijd waarin zoveel beweging is en een groot appèl wordt gedaan op de eigenheid en echtheid van elk van ons, past het om de tijdloze kennis van deze weg zo beschikbaar mogelijk te maken. Deze innerlijke weg brengt ons naar een dieper innerlijk weten van wie wij zelf zijn en hoe wij van daaruit in relatie zijn met de wereld waarin we leven.

 

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.