U kunt met iDeal betalenmilindaplus verzendt via TNT

over de auteur

Michaël Derkse

Michaël Derkse is een bevlogen en ervaren leraar, visionair, pionier en schrijver. Zijn werkwijze kenmerkt zich door originaliteit, levendigheid en humor, en beweegt zich tussen een inspirerende en toegankelijke visie enerzijds en de realiteit van ons dagelijkse leven anderzijds. Deze weg van inspiratie naar realisatie heeft hij bezield realisme genoemd. 

In zijn zoektocht naar de betekenis van mens zijn en de betekenis van lijden, van ziekte en gezondheid, raakte hij gefascineerd door de essentie van verandering. Deze zoektocht begon al op zijn zevende jaar met een bijzonder moment. Hij noemde dit zelf een moment waarin hij plots door de werkelijkheid heenkeek. Dit moment heeft zijn leven in één keer een richting gegeven, waarin hij verder op zoek is gegaan naar wie wij zijn, en naar wat ons doet lijden of daaruit bevrijd.

Al vroeg leerde hij dat daadwerkelijke en effectieve verandering om een scheppingsproces gaat met hele specifieke wetmatigheden. Zijn zoektocht bracht hem van jongs af aan bij verschillende leraren en tradities, via de minderbroeders van Franciscus tot bij de mystieke soefi orde van de mevlevi derwisjen. 

Audicratie

Michaël heeft universele kennis vanuit de mystiek weten te verbinden met de alledaagse werkelijkheid in elk mens, in onze sociale en werkzame context en de samenleving als geheel. Hij heeft dit uitgewerkt in een integrale visie. Een uitgebreide methode, een toegepaste essentiële psychologie die op concrete wijze processen van transformatie beschrijft en geleidt. Zowel waar het gaat om de ontwikkeling en transformatie van ieder individueel mens als voor onze wijze van samen leven en werken en de wijze waarop wij communities, organisaties en de maatschappij als geheel inrichten. Het door hem ontwikkelde 'Audicratisch' samenlevings- en organisatiemodel gaat uit van de waarde van ieder mens en van de noodzaak een omgeving zo in te richten dat dit mens- en leven dienend is. Dit model is bijzonder ondersteunend voor het effectief functioneren van een organisatie als een samenspel van mensen wier waarde zo optimaal mogelijk tot recht komt, zowel in zichzelf in de organisatie als in hun team.

In zijn werk brengt Michaël op een natuurlijke wijze inzicht, beleving, natuur, voeding en verwondering samen, gericht op de uitnodiging dat elk van ons telt en het levensverhaal van elk mens wezenlijk is om gehoord te worden. Het centrale thema in Michaël's werk is de waarde en waardigheid van ieder wezen, en de moed om voorbij welk systeem, -isme, protocol dan ook te gaan en tot de kern te komen van wat waar en nodig is. 

Juist de combinatie van zijn inzicht in mystiek en intuïtieve kennis enerzijds en de nuchtere zichtbare realiteit van elke dag, maken hem een bruggenbouwer. Daarom wordt hij ook wel een Rotterdamse mysticus genoemd.  

Michaël heeft verschillende projecten opgezet die gebaseerd zijn op het vermogen om te transformeren en te bevrijden.

Latifa

7 stappen naar vrije WilMilindaPlus

€ 18,00bestel