Alles over vasten


Detox: reinigen tot in je kern

Hans van Waning


categorieën:   Alternatieve gezondheid / Alternatieve geneeswijzen / Gezondheid / Persoonlijke ontwikkeling
isbn: 9789060307274
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 292
druk: 2
verschijningsdatum: 16 mei 2012
status:  Uitverkocht
prijs: € 24,95

Een paar exemplaren van een eerdere druk zijn nog beschikbaar. Mail bij belangstelling naar info@milinda.nl met uw naam en adres.

 

De auteur beschrijft niet alleen verschillende vormen van detox door middel van vasten, zoals bijvoorbeeld watervasten, sapvasten volgens dokter Bircher-Benner of vasten volgens dokter Mayr, maar ook  alle aspecten die bij vastenkuren een rol spelen. Dit maakt het boek niet alleen geschikt voor  iedereen die door te vasten op een verantwoorde manier zijn gezondheid wil verbeteren, maar ook voor artsen die zich op dit vlak willen laten voorlichten.

Dit boek is geschreven vanuit jarenlange ervaring met het begeleiden van vasten- en reinigingskuren bij zowel patiënten als bij gezonde mensen, van jong tot oud. Vasten is niet alleen de aangewezen therapievorm als het gaat om ziekten te voorkomen, maar kan bij vele aandoeningen genezing bevorderen. De geneeskrachtige werking van vasten bij bijvoorbeeld reuma is in 1992 wetenschappelijk aangetoond.

 

Hans van Waning zag al als student geneeskunde aan de Universiteit van Leiden het belang in van een gezonde leefwijze. Direct na zijn studie verdiepte hij zich in gezonde voeding, optimale spijsvertering en het toepassen van detox door middel van vasten bij het genezen van chronisch zieken. Naast natuurgeneeskunde praktiseert Hans van Waning orthomoleculaire geneeskunde en reguliere verslavingsgeneeskunde; ook heeft hij diverse artikelen en boeken geschreven.

NBD | Biblion 3 februari 2017

De diverse vastenkuren zijn al heel lang bekend en worden toegepast in de natuurgeneeskunde. De auteur heeft als natuurarts een studie van vastenkuren in binnen- en buitenland gemaakt en heeft jarenlang ervaring met begeleiding van groepen en patiënten met een vastenkuur. Hij beschrijft de vele vormen en mogelijkheden van zowel therapeutisch vasten als lichaamsreiniging en gezondheidsoogpunt. Beschreven zijn o.a. doel van vasten, vormen van vasten, afvoeren van gifstoffen, kuurmogelijkheden, contra-indicaties, praktische adviezen enz. 

 

Het boek is te zien en te gebruiken als naslag- en studieboek voor zowel artsen als therapeuten. Uitgebreid worden de groenten en vruchten beschreven die toegepast kunnen worden bij sapvastentherapie. Tot slot is een lijst opgenomen van ziekte-indicaties, tabellen en een kalender van groente en fruit, gegevens van vastengroepen en een literatuurlijst. 

 

Goed uitgebreid standaardwerk. Uitgebreide en geactualiseerde druk. 

De Natuur Uw Arts 19 maart 2014

Dit is een prima boek voor iedereen die zich wil oriënteren op verschillende vormen van vasten. Vasten als middel om lichaam en geest te reinigen, nu en door de eeuwen heen.

 

De auteur belicht in dit boek uitgebreid de vlakken waarop men in de loop van het leven vervulling kan opdoen en die in het vasten meegenomen kunnen worden. Een greep uit de vastenmogelijkheden die besproken worden: watervasten, kruidentheevasten, citroensapvasten, sapvasten volgens Mayer, rijstvasten, eiwitvasten, weivasten, leverreiniging en braakkuur.

 

Wilt u een specifieke kuur doen zoals een leverreiniging of citroensapkuur, dan zijn daar ook gespecialiseerde boeken over, die soms preciezere en meer uitgediepte informatie geven dan in dit boek te vinden is. De auteur echter, schrijft vanuit een jarenlange ervaring met het begeleiden van vasten- en renigingskuren.

 

Het boek bevat veel voorbeelden en aanvullende informatie, bijvoorbeeld over het zelf maken van sappen, ondersteuning d.m.v. lichaamsbeweging, koude- en warmtebehandelingen, ontspanning en mentale oefeningen, ademhaling e.a. Een uitgebreid en vrij volledig boek.

 

CoCo

Login of registreer om een recensie toe te voegen.