Melkvrij, glutenvrij leven


Over lactose-overgevoeligheid en coeliakie; met lekkere recepten

Nora Kircher


categorieën:   Gezondheid / Voeding
isbn: 9789060306444
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 80
druk: 1
vertaler: Annie Classens
verschijningsdatum: 09 sep 2019
eerste uitgave: Milchfrei leben- Glutenfrei leben
status:  In herdruk
prijs: € 14,95

Melkvrij, glutenvrij leven biedt adviezen, aanwijzingen, informatie, recepten en praktische tips voor iedereen die overgevoelig is voor lactose en/of gluten en desondanks smakelijk en gevarieerd wil eten.

In Melkvrij, glutenvrij leven leest u onder andere over:

  • Wat zijn gluten, wat is lactose en in welke levensmiddelen komen ze voor?
  • Welke glutenvrije graansoorten kunnen in plaats van de gangbare graansoorten zoals tarwe, rogge, haver enz. gebruikt worden?
  • Levensmiddelen die gluten of lactose bevatten
  • Bind-, verdikkings-, rijs- en geleermiddelen
  • Alternatieven voor het zoeten van voeding
  • Tips en adviezen voor op reis
  • Heerlijke recepten voor alle maaltijden van de dag


Nora Kircher werd zelf geconfronteerd met een lactose- en glutenover­gevoeligheid. Zij heeft inmiddels een aantal titels gepubliceerd over voeding in relatie met bepaalde stoornissen. Zij is werkzaam in de gezondheidszorg, o.a. als diëtiste.

NBD | Biblion 15 juni 2010

Er zijn mensen die overgevoelig of allergisch blijken te zijn voor gluten (coeliakie) en/of melkproducten (lactose). Men is dan beperkt in het gebruik van veel gangbare voedingsmiddelen. Schrijfster van dit boek is dietiste, natuurgeneeskundige, maar vooral ervaringsdeskundige. Als zodanig kan ze goede adviezen geven aan mensen die zelf of in hun gezin met deze problemen te maken hebben, of die als therapeut of verzorgende werkzaam zijn.

Er wordt een overzicht gegeven van producten die wel en die niet gebruikt mogen worden omdat daar de voor de patient schadelijke stof wel of juist niet in voorkomt, maar vooral zeer veel tips en recepten. Het zijn recepten voor verantwoorde, lekkere en afwisselende gerechten.

Mensen die aan deze kwalen lijden en degenen die maaltijden bereiden voor mensen met coeliakie en/of lactose-intolerantie kunnen een grote steun hebben aan dit boekje. Ook wordt aandacht besteed aan het reizen en het buiten de deur eten in binnen- en buitenland. Tot slot zijn een minilexicon, koolhydratenlijst, adressenlijst en een alfabetisch register van onderwerpen en recepten opgenomen.

(Biblion recensie, E. Wannee-Immerzeel)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.