Etherische oliën


voor lichaam, ziel en geest - van afrikaantje tot zilverspar

Michael Kraus


categorieën:   Alternatieve geneeswijzen / Gezondheid / Aromatherapie
isbn: 9789060306178
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 126
druk: 5
vertaler: Annie Classens
verschijningsdatum: 09 aug 2005
eerste uitgave: Ätherische Öle für Körper, Geist und Seele
status:  In herdruk
prijs: € 12,95

Dit boek is opgedragen aan de reukzin, ons zintuig dat tot nu toe ten onrechte achtergesteld werd bij de andere zintuigen. Op eenvoudige maar gedetailleerde wijze behandelt etherische olien voor lichaam, ziel en geest in alfabetische volgorde 141 verschillende olien, van de olie van het afrikaantje tot die van de zilverspar.

 

Zo vindt u o.a. instructies voor in- en uitwendige toepassing; de werking van de diverse oliën op lichaam en psyche; informatie over chemische samenstelling en het oliegehalte van de afzonderlijke planten. Het wezen van elke etherische olie wordt weergegeven in een bondige uitspraak, die precies de 'persoonlijke' boodschap van de plant in kwestie verwoordt.

 

Ten slotte het uitvoerige register van symptomen en ziekten, dat de lezer direct voert naar de oliën voor zijn of haar bijzondere geval de mogelijkheid tot verlichting in zich dragen.

 

Ook voor wie niet eerder kennismaakte met de aromatherapie is dit boek geschikt, want ook de fundamentele toepassingswijzen van de etherische oliën worden nog eens kort geschetst.

NBD | Biblion 15 juni 2010

Na een korte inleiding over het belang en de invloed van geuren volgt een uitleg van de diverse toepassingsmogelijkheden. Het grootste deel van het boek is ingeruimd voor de 141 essences onttrokken aan planten, bloemen en bomen, hun in- en uitwendige toepassing, de psychische werking en de plantenboodschap.

Deze vierde druk is enigszins herzien op basis van de zevende druk van: 'Atherische Ole fur Korper, Geist und Seele' (1996). Verschillende planten zijn weggelaten, andere zijn daarvoor in de plaats gekomen, er is een zeer kort hoofdstukje 'Algemene richtlijnen' (in de inhoudsopgave 'richtlijn') toegevoegd, terwijl de literatuur- en adressenlijst is aangepast.

Ook de schrijfstijl is veranderd waardoor de zinnen wat vloeiender lopen. Aan de indeling is weinig gesleuteld. Een praktisch en handig boekje, bestemd voor lezers die op een natuurlijke manier willen omgaan met gezondheid en ziekte. Oranje omslag met een kleurentekening van een Egyptische vrouw die geknield ruikt aan een bloem.
(Biblion recensie, M. Kraaij-van Weeren)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.