Beter horen en zien met Qi Gong


Zelfhulpmethoden uit de traditionele Chinese geneeskunde

Liane U. Schoefer-Happ


categorieën:   Alternatieve geneeswijzen / Gezondheid
isbn: 9789060305812
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 94
druk: 4
vertaler: Ann Classens
verschijningsdatum: 15 okt 2021
eerste uitgave: Besser hören und sehen mit Quigong
status:  In herdruk
prijs: € 16,95

De Chinese geneeskunde - waarvoor de eenheid van lichaam, ziel en geest een vanzelfsprekendheid is - ziet oog- en oorproblemen meestal als het gevolg van een verstoord evenwicht in bepaalde orgaan-meridianen.

 

Beter horen en zien met Qi Gong maakt de lezer bewust van gezichts- en gehoorstoornissen en laat de verbanden met de meridianen zien. Het boek biedt vele, duidelijke geïllustreerde, Qi-Gong-oefeningen die het gezichts- en gehoorvermogen op peil houden en weer beter maken. 

 

Bijna al deze oefeningen kunnen op ieder moment van de dag, waar dan ook, worden gedaan. Beter horen en zien met Qi Gong bevat oefeningen als: Qi-Gong-zelfmassage voor de zintuigen; Qi-Gong-oefeningen voor nek en schouders, oefeningen tegen hardhorendheid, oorsuizingen, oorontstekingen, verhoogde oogbinnendruk, grauwe staar, bijziendheid en ouderdomsverziendheid.Beter horen en zien met Qi Gong kwam aan bod in deze nieuwsbrief.


Liane U. Schoefer-Happ is natuurgeneeskundige en psychotherapeute met een eigen praktijk. Zij is werkzaam bij verscheidene vervolgopleidingen en cursuscentra waar haar benaderingswijze veel weerklank vindt. Haar interesse ligt vooral bij het inpassen van de traditionele Chinese geneeskunde in de reguliere westerse geneeskunde.

NBD | Biblion 15 juni 2010

Het Chinese Qi Gong-principe wordt in dit zelfhulpboek vooral toegepast op gehoor- en gezichtsstoornissen, en wordt in verband gebracht met de acupunctuur punten op het lichaam. 

Qi Gong betekent letterlijk 'werken met de levensadem' en is een van de vele benamingen voor de levensenergie. In het boek worden enkele gangbare begrippen zoals yin-yang en de vijf elementen uit de traditionale Chinese geneeskunde uitgelegd en gecombineerd met Westerse medische kennis over horen en zien. 

De Qi Gong-oefeningen doen onevenwichtigheid in het organisme blijken en herstellen de balans in het lichaam. Het boekje bestaat voornamelijk uit de beschrijving van oefeningen, compleet met uitleg van hoe en waarom. 

Een aardig overzichtelijk werkje met eenvoudig toe te passen praktische oefeningen. De schrijfster is een Duits natuurgeneeskundige en psychotherapeute, en geeft ook cursussen over bovenstaande materie. Geïllustreerd met tekeningen en zwart-witfoto's, die de oefeningen aanschouwelijk maken. Met foto-omslag in bruin-geel van aardewerken Chinese soldaten.
(Biblion recensie, Johanna van Fessem.)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.