Gezond door ontzuring


Het zuur-base-evenwicht herstellen en in stand houden

Harald Hosch


categorieën:   Alternatieve gezondheid / Gezondheid / Voeding
isbn: 9789060305645
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 110
druk: 5
vertaler: Daan Baldé
verschijningsdatum: 15 jan 1996
eerste uitgave: Gesund durch Entsäuerung
status:  Leverbaar
prijs: € 19,25

De huidige voedings- en eetgewoonten, evenals een ongezonde levenswijze en stress, zijn funest voor een gezonde zuur-base-balans in ons lichaam en bedreigt onze gezondheid in ernstige mate. Verzuring van ons lichaam wordt voornamelijk veroorzaakt door een dagelijks overschot aan zuurvormend voedsel. Hoe groter het overschot is aan zure reststoffen ten opzichte van basische reststoffen, des te sterker het lichaam verzuurt en des te groter is de kans dat op termijn lichamelijke klachten ontstaan. Het zuur-basedieet, waaraan volop in Gezond door ontzuring aandacht wordt besteed, is een voedingspatroon dat een gezond evenwicht nastreeft.

 

Gezond door ontzuring is bestemd voor de lezer zonder medische voorkennis die op een begrijpelijke manier inzicht  wil krijgen in de grondbeginselen van het zuur-base-evenwicht.

 

Gezond door ontzuring behandelt o.a.:

*   het zuur-base-evenwicht

*   oorzaken en gevolgen van verzuring m.b.t. de doorbloeding, de enzymactiviteit, osteoporose, cellulitis, het verouderingsproces enz.

*   de invloed van verzuring op het weerstandsvermogen

*   de psychische gevolgen – zure psychische reacties

*   tabellen van basische en zure levensmiddelen

*   suggesties voor het samenstellen van evenwichtige maaltijden

NBD | Biblion 15 juni 2010

De auteur heeft een natuurgeneeskundige praktijk, leidt een kuurhotel en is docent alternatieve geneeskunde. Hij wijst in dit boekje op de nadelige gevolgen voor de gezondheid van moderne voedings- en eetgewoonten, stress en ongezonde levenswijzen. Het boek is bestemd voor de lezer zonder medische voorkennis om de grondbeginselen van het zuur-base-evenwicht op begrijpelijke wijze bij te brengen. Tevens bevat het menu-suggesties voor een evenwichtige voeding. Het boek zal vooral aantrekkelijk zijn voor degenen die zich (doel)bewust met voeding bezighouden. De in een normale letter gedrukte tekst is in de linkermarge voorzien van trefwoorden. Eenvoudig geel/groen omslag met rode en groene belettering. Bevat een alfabetisch register.

(Biblion recensie, Redactie)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.